Antena Căutare

Boc stabileste pretul suferintei

Fostii detinuti politic primesc inca o palma de la autoritatile statului roman. Dupa ce in anii comunismului au fost anchetati, arestati, torturati si apoi, dupa eliberare, urmariti de Securitate pana la Revolutie, acum, Guvernul Boc le aplica o noua umilinta, stabilindu-le pretul suferintei: 10.000 de euro. La 30 iunie 2010, Executivul a emis o ordonanta de urgenta prin care modifica Legea nr. 221/2009 privind condamnarile cu caracter politic din perioada 6 martie 1945-22 decembrie 1989.




Conform art. 4. alin. 3 al Legii nr. 221/2009, instantele de judecata erau obligate sa ia toate masurile pentru obtinerea sau, dupa caz, reconstituirea dosarelor in care au fost pronuntate hotararile de condamnare. Primele actiuni in justitie ale fostilor detinuti politic, din anul 2009, au provocat un haos procedural.

Instantele au trimis cereri de obtinere a sentintelor catre tribunalele militare judetene unde avusesera condamnari petentii. Insa, surpriza, documentele nu se aflau aici, ci la Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii. Asadar, CNSAS s-a trezit implicat intr-o actiune de mare anvergura, de identificare a sentintelor de condamnare, fara sa fie metionat in Legea nr. 221/2009.

Tot articolul, in Jurnalul National

O adolescenta s-a aruncat de la etajul al patrulea al unui camin studentesc... Lipsa banilor ii determina pe batrani sa fure din magazine...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x