Căutare Live

Bode: Încercăm să găsim măsuri de fluidizare a accesului la staţia de metrou şi la ieşirea din staţia de metrou

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, spune că autorităţile încearcă să găsească măsuri de fluidizare a accesului la staţia de metrou şi la ieşirea din staţia de metrou, precizând că se operează cu maximum de trenuri şi timpii de aşteptare sunt de două-patru minute pe magistralele cele mai aglomerate.

Bode a declarat, duminică seară, într-o conferinţă de presă, că a avut discuţii cu conducerea Metrorex de intensificare a măsurilor care au fost deja luate acolo, în contextul răspândirii coronavirusului.

“La metrou am prezentat ce măsuri am luat, în ultimele zile am avut mai multe discuţii cu cei de la Metrorex, căutăm să intensificăm măsurile pe care le-am putea lua acolo, altele decât cele luate deja. Să ştiţi că operăm cu 63 de trenuri, maximum din ceea ce avem, 63 din 63. Avem bineînţeles şi trenuri de rezervă caldă ca să putem să înlocuim într-o eventuală defecţiune, deci nu se va pune problema să nu avem trenuri suficiente. Timpii de aşteptare sunt la minm posibil, două minute, patru minute pe magistratele cele mai aglomerate. Încercăm să găsim şi alte măsuri de fluidizare a accesului la staţia de metrou şi la ieşirea din staţia de metrou”, a spus ministrul Transporturilor.

El a afirmat că s-au luat toate măsurile de dezinsecţie la metrou.

“Am fost preocupaţi să luăm toate măsurile de dezinsecţie. Ştiţi că la 12 ore până noaptea realizăm această dezinfecţie cu mijloacele speciale, tot ce înseamnă mânere, butoane de ieşire, scaune, absolut toate aceste operaţiuni le realizăm din 12 în 12 ore”, a explicat Bode.

El a mai anunţat că sunt peste 600 de mii de oameni care circula zilnic cu metroul în Bucureşti.

De asemenea, Lucian Bode a mai anunţat că ar putea fi luate măsuri şi în privinţa mijloacelor de transport terestre aşa cum s-a întâmplat cu cursele aeriene.

“Astăzi am luat o decizie foarte clară în legătură cu situaţia pasagerilor veniţi în România din Italia pe cale aeriană. Cu siguranţă mâine vom lua în discuţie şi celelalte trei moduri de transport şi anume cu autocarul şi microbuzul, cu trenul şi cu maşinile personale. Trebuie să eliminăm orice risc pe fiecare mod de transport”, a explicat Bode.

Sursa : news.ro

Raed Arafat anunţă suplimentarea locurilor de carantină/ Marcel Vela: Avem capacitatea financiară să închiriem spaţii pe... Sfinții 40 patruzeci de mucenici. Ce marchează ziua de 9 martie în istorie...
10 semne că te place un Rac. Cum să te comporți în preajma lui
Dacă ești atentă de fiecare dată la ce îți transmis astrele, poți afla 10 semne că te...
Horoscopul zilei de 30 septembrie 2022. Scorpionii se simt trădați. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 30 septembrie 2022 spune că nativii din zodiac au parte de o zi cu multe...
Parteneri
Lasagna cu legume. O rețetă mai simplă și mai sănătoasă
Catine.ro
Ultimele știri
x