Antena Căutare

Bolnavii care sufera de cancer tiroidian risca sa ramana fara tratament

Persoanele care sufera de cancer tiroidian sunt in pericol sa raman fara medicamente, dupa ce Institutul de Endocrinologie "C. Parhon" a anuntat, luni, ca mai are capsule de iod radioactiv doar pentru doua zile.

Comisia Nationala pentru Controlul Activitatii Radioactive nu a mai dat aviz firmei furnizoare de tratamente si din aceasta cauza nu se mai pot face alte comenzi.


"Pacientii care au fost operati de cancer tiroidian trebuie sa faca tratament cu iod radioactiv pentru a combate o eventuala recidiva. In institutul nostru, in ultimii sase ani, au fost inregistrate 5.500 de cazuri, dintre acestea 1.300 de presoane necesita tratament cu iod radioactiv. Avem o lista de asteptare pentru tratament cu iod radioactiv pana in luna noiembrie", a explicat dr. Diana Paun, potrivit Agerpres.

Managerul institutiei spune ca, din pacate, nu este nicio solutie pentru moment, intrucat firma respectiva este singurul furnizor la nivelul tarii.

foto: diariodeleon.es

Casatoria, o afacere pentru slujitorii Domnului. Vezi cum sunt negociate tarifele!... 25 noiembrie va fi Ziua impotriva violentei domestice. Senatul a adoptat tacit initiativa legislativa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x