Bolnavii COVID-19, aduși la spital cu poliția! Ce se va întâmpla cu românii depistati pozitiv care au cerut să fie externați, în perioada de vid legislativ

Scandal uriaș în România, în plină pandemie. Direcțiile de Sănătate Publică le cer polițiștilor să îi ajute pe medici pentru a îi aduce la spital pe bolnavii de Covid-19 care au refuzat internarea și tratamentul.

Bolnavii COVID-19, aduși la spital cu poliția! Ce se va întâmpla cu românii depistati pozitiv care au cerut să fie externați, în perioada de vid legislativ

Hepta

Potrivit corespondentului Antena 3, DSP a trimis deja adresele de reinternare către pacienții care au refuzat internarea sau care au părăsit spitalele în perioada vidului legislativ.

Ministerul de Interne și Ministerul Sănătății au discutat deja despre o posibilă colaborare pentru implicarea forțelor de ordine în internarea obligatorie, pentru 48 de ore, a bolnavilor confirmați cu Covid-19.

Astfel, s-ar fi decis deja ca polițiștii naționali și cei locali să meargă la cei care au primit rezultate pozitive la testele pentru detectarea bolii Covid-19, pentru a-i convinge să stea în izolare sau să meargă la spital, de unde au fost externați la cerere.

Surse din partidul liberal susțin că premierul Ludovic Orban a transmis deja note în teritoriu, către DSP-uri și polițiști, pentru a pune în aplicare această măsură. Polițiștii sunt cei care trebuie să aplice măsura și chiar vor da amenzi în cazul în care bolnavii Covid-19 refuză să se supună solicitării DSP de a se întoarce în spital.

Parteneri
Dieta mediteraneană: principii, alimente permise și riscuri
Dieta mediteraneană este un regim alimentar bogat în ingrediente precum fructe, legume, cereale integrale și grăsimi sănătoase. Specialiștii în nutriție o recomandă drept o dietă delicioasă și hrănitoare. Aceasta are o mulțime de beneficii pentru sănătate.
Catine.ro
Ultimele știri