PERICOL: Bolnavii Covid-19 au început să plece din spitale. Autoritățile nu mai pot impune românilor izolarea și carantina

Decizia CCR de a suspenda caratina și izolarea pacienților bolnavi de coronavirus duce la externări pe bandă rulantă. În timp ce ministrul Sănătății promite un nou proiect de lege care să reglementeze acest lucru, primii pacienți au plecat deja acasă după ce au semnat declarații pe propria răspundere.

Bolnavii Covid-19 au început să plece din spitale

"Sunt două categorii de pacienți: cei asimptomatici care solicită externarea și pentru care avem recomandarea de menținere a autoizolării și din păcate avem și pacienți care sunt simptomatici, care au forme de afectare pulmonară și care solicită externarea pe propria răspundere punându-și viața în pericol. Nu mai vorbim de riscul pe care îl au de a infecta persoanele din jur, familiile în care se duc..", spune managerului Institutului Marius Nasta din Capitală.

Pacienții care pleacă acasă respectă autoizolarea?

Coronavirus în România, 4 iulie 2020. Alarmant! În trei zile s-au întregistrat peste 1.000 de cazuri de coroanvirus. Sâmbătă: 416 cazuri noi

"Noi facem aceste recomandări și insistăm asupra lor. Sper că împreună cu familiile în care ajung persoanele vor respecta aceste reguli.", mai adaugă managerului Institutului Marius Nasta din Capitală.

Ce se întâmplă cu pacienții care sunt sub tratament?

"Aceștia merg acasă cu recomandare de tratament, însă există o problemă a tratamentului anticoagulant care este recomandat pe perioada internării, se administrează injectabil, iar lucurile se complică destul de mult în aceste momente", adaugă managerul.

Parteneri
Kate Middleton va prelua din atribuțiile Prințului Harry. Ce sarcini va avea de acum Ducesa de Cambridge
De când Meghan Markle și Prințul Harry s-au retras din viața Familiei Regale Britanice, anumite sarcini au rămas nerezolvate. În acest context, Kate Middleton va prelua din atribuțiile Prințului Harry și va duce mai departe munca acestuia. De când Ducii de Sussex s-au retras, zvonurile privind rolurile lor în treburile organizatorice au fost intens discutate.
Catine.ro
Ultimele știri