Antena Căutare

Bolnavii pot rasufla usurati: De marti, medicii elibereaza retete compensate

Medicii de familie si Ministerul Sanatatii au ajuns la intelegere. Liderii celor doua Organizatii ale medicilor de familie au anuntat ca au renuntat la protest, chiar daca nu au obtinut banii de care aveau nevoie. Ei le-au recomandat medicilor sa mearga sa depuna mapele de contractare, dupa care sa incheie contractele cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.

"Reprezentantii Patronatului National al Medicilor de Familie si cei ai Asociatiei Medicilor de familie l-au informat vineri dimineata pe ministrul Sanatatii, Cseke Attila, ca recomanda medicilor de familie sa depuna dosarele in vederea semnarii contractelor", se arata intr-un comunciat remis de Ministerul Sanatatii.

Astfel, incepand de marti, toti medicii de familie vor elibera retete pentru medicamentele compensate si gratuite si vor semna trimiteri catre cabinetele medicilor de specialitate.

"Salut decizia medicilor de familie si le multumesc pentru dialogul pe care l-am purtat in aceste saptamani si pentru faptul ca au ales sa se gandeasca in primul rand la pacientii lor, asa cum le-am solicitat in toate intalnirile noastre. Sunt constient ca asistenta medicala primara reprezinta un capitol important in sistemul de sanatate si vom sprijini mai mult acest sector", a mai declarat Cseke Attila.

Sursa: Jurnalul National

Cod Portocaliu de inundatii pe raul Baraolt. Cod Galben, in bazinele hidrografice ale altor sapte rauri... Accident in fata Liceului Lazar: O persoana a fost calcata de troleibuz...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x