Antena Căutare

Bonul fiscal pentru comerciantii romani, un scenariu SF

Bon fiscal la fiecare achizitie, case de marcat pe fiecare taraba si garantie solida la produsele scoase la vanzare! Pentru comerciantii romani, e doar un scenariu SF. Nimic nu-i poate convinge pe vanzatori sa respecte legislatia. Comportamentul le este incurajat si de clienti, care, din comoditate sau din saracie, prefera sa cumpere ieftin si, de multe ori, prost. Ce fac politistii? Nu fac. Se fac…

In momentul in care se simt putin in pericol, comerciantii isi fac imediat de lucru. Trist este, ca doar atunci cand primejdia este iminenta, schimba tactica. In rest, afacerea merge… Si merge bine chiar!

In primul rand, provenienta marfii ridica multe semne de intrebare. In unele locuri, produsele au defecte, sunt la mana a doua sau sunt furate. Bineinteles, nimeni nu recunoaste asta. Dar pretul mic spune multe.

De bon fiscal nici nu poate fi vorba. Cei mai multi dintre comercianti nu au casa de marcat si nici nu au de gand sa achizitioneze asa ceva. Totul se face chiar sub ochii politistilor. Oamenii legii mai mult se fac ca iau atitudine decat sa rezolve ceva!

Concluzia e simpla: libertatea de a allege apartine fiecaruia. Mare atentie, insa! In caz de defecte, tepe sau alte inselatorii, fara un bon fiscal, cei de la Protectia Consumatorului sunt legati de maini. Din acest motiv, pretul nu ar trebui sa reprezinte singurul criteriu de selectie. Mai ales cand vorbim de produse electronice. O super-oferta poate reprezenta de multe ori o super-teapa.

Foto: Hepta

Stim de unde bate vantul, cu ce viteza si ce drumuri va bloca: DE CE ramanem inzapeziti an de an?... Manipularea noastra cea de toate zilele. Intoxicarea, ridicata la rang de... lege, de catre politicieni!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x