Antena Căutare

BOR: Sergiu Nicolaescu nu va beneficia de slujba de inmormantare, fiindca va fi incinerat

Patriarhia Romana considera ca actul incinerarii nu reprezinta o practica crestina si a hotarat ca niciun preot sa nu va slujeasca la inmormantarea lui Sergiu Nicolaescu.

Arhiepiscopia Bucurestilor a facut apel la familie pentru a alege o inmormantare in spiritul crestin, menita sa pastreze renumele marelui regizor in constiinta poporului roman, ortodox in majoritatea sa.

"Pentru a pastra renumele lui Sergiu Nicolaescu in constiinta poporului roman in majoritate ortodox, Arhiepiscopia Bucurestilor a facut apel catre familia marelui regizor sa-l inmormanteze crestineste, iar in acest sens, Arhiepiscopia Bucurestilor si Parohia Parc Domenii din Bucuresti (Biserica Casin) vor asigura jumatate din cheltuielile de inmormantare ale regretatului regizor. Incinerarea este o practica necrestina. In plus, Primaria Capitalei poate oferi un loc de veci la Cimitirul Bellu, in zona unde sunt inmormantate personalitatile lumii artistice", a declarat parintele Constantin Stoica, purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane.

Citeste si Jurnalul!

UPDATE! Trupul neinsufletit al lui Sergiu Nicolaescu, depus la Cercul Militar. Familia cere discretie si decenta... Cine este Dana Ionica, vaduva lui Sergiu Nicolaescu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x