Antena Căutare

BOR va primi gratuit vechiul Parlament si alte 32 cladiri cu terenul aferent

Guvernul urmeaza sa cedeze gratuit Bisericii Ortodoxe Romane cladirea vechiului Parlament al Romaniei si alte 32 de cladiri, printre care si complexul hotelier Tismana, cu terenuri aferente in suprafata de peste 26 hectare, precum si alte terenuri de 6 hectare.

Cladirile sunt in prezent administrate de Secretariatul de Stat pentru Culte, de unele ministere sau consilii judetene si sunt date in folosinta gratuita unitatilor de cult. Imobille urmeaza insa sa fie trecute fara plata in proprietatea BOR, in baza unor proiecte de hotarari pregatite de Guvern.

Printre imobilele care vor fi transmise fara plata Bisericii Ortodoxe Romane se numara cladirea fostului Parlament al Romaniei, din Dealul Mitropoliei, cu un teren aferent in suprafata de 17.690 metri patrati, precum si un nivel din blocul P5B, aflat in Piata Unirii din Bucuresti, avand o suprafata desfasurata de 9.117 metri patrati.

Si complexul hotelier Tismana (judetul Gorj), cinci pavilioane din incinta manastirii Rachitoasa (judetul Bacau), precum si 11 cladiri din comuna Slobozia (judetul Giurgiu) vor fi cedate BOR.

Dar asta nu e tot. Biserica Ortodoxa Romana va mai primi din partea Guvernului, printre altele, un teren de 16.250 metri patrati din municipiul Alba-Iulia si un alt teren in suprafata de 1.676 metri patrati din municipiul Tulcea.

In total, Guvernul va transfera, fara plata, din proprietatea publica si administrarea Secretariatului de Stat pentru Culte in proprietatea BOR un numar de 33 cladiri, cu terenuri aferente in suprafata de peste 26 hectare, si alte terenuri cu suprafata totala de peste 6 hectare.

Documentele prin care sunt cedate cladirile si terenurile arata ca, dupa anul 1990, din dorinta de a repara in parte abuzurile regimului comunist si pentru a veni in sprijinul activitatii sociale, culturale, spirituale si educationale a cultelor, o serie de imobile au fost transmise in folosinta gratuita a unitatilor de cult.

Miting la Ramnicu Valcea – “Ne-ati furat bine!”... Ioana Maria Vlas: Vintu a cumparat si ofiteri superiori din Politie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x