Antena Căutare

Botis: Mamele care nasc in concediul maternal primesc 600 de lei in plus

Mamele care nasc in perioada concediului de crestere a copilului vor primi in plus suma de 600 de lei, a declarat vineri ministrul Muncii. Ioan Botis a facut aceasta declaratie dupa ce, in timpul unei conferinte de presa de la Bistrita, a fost intrebat daca mamele care nasc in perioada concediului maternal vor primi si alti bani de la stat.

"Sase sute de lei. Legea specifica foarte clar ca mai au aceasta indemnizatie de 600 de lei pentru al doilea, al treilea copil", a spus Botis.

Ordonanta de urgenta prin care Guvernul a modificat sistemul indemnizatiei de crestere a copilului a intrat in vigoare de la inceputul anului, fiind publicata in Monitorul Oficial.

Femeile care au devenit mame de la 1 ianuarie 201 au posibilitatea de a alege intre cele doua optiuni de acordare a indemnizatiei pentru cresterea copilului:

Prima optiune: perioada acordarii indemnizatiei de 1 an, iar cuatumul cuprins intre 600 si 3.400 de lei. De asemenea, concediul va putea fi prelungit pana la 24 de luni, al doilea an fiind neplatit. Prima de 500 de lei pentru reintoarcerea la locul de munca va fi acordata lunar, pana cand copilul va implini 2 ani.

A doua optiune: perioada acordarii indemnizatieie de 2 ani, iar cuantumul cuprins intre 600 si 1.200 de lei.

Alerta pentru prevenirea contaminarii cu febra aftoasa, cea mai periculoasa boala la animale... SPECIAL: In intimitatea Elenei Ceausescu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x