Antena Căutare

Botoşani: Un bărbat şi fiul său, salvaţi după ce au încercat să treacă râul Siret cu o căruţă şi au rămas blocaţi pe o piatră, în mijlocul apei

Un bărbat de 37 de ani şi fiul său de 14 ani din judeţul Botoşani au fost salvaţi, joi, după ce au încercat să treacă râul Siret cu o căruţă, dar au rămas blocaţi în mijlocul apelor umflate de ploi, pe o piatră.

Pompierii botoşăneni au fost solicitaţi să intervină, joi, pentru a salva două persoane, tată şi fiu, de 37, respectiv 14 ani, care au încercat să treacă râul Siret cu căruţa, de la Corni la Stamate. Acolo au ajuns pompierii militari din cadrul Detaşamentului de Pompieri Botoşani, cu o autospeciala de descarcerare, cu accesorii specifice, o ambulanţă SMURD, dar şi un utilaj al unui operator economic din zonă care deţine o balastieră.

"La sosirea forţelor de intervenţie la faţa locului, cele două persoane erau pe o piatră în mijlocul apei. Cu ajutorul buldoexcavatorului, cei doi au fost aduşi la mal, fiind în afara oricărui pericol. Aceştia au refuzat îngrijiri medicale la faţa locului. Ulterior, s-a intervenit pentru salvarea calului şi scoaterea atelajului", a transmis Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani.

La rândul său, IGSU a amintit că, până sâmbătă la ora 10:00, pe arii relativ extinse vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, caracterizate de frecvente descărcări electrice, averse torenţiale, grindină şi vijelii.

"Pentru evitarea situaţiilor care pot pune în pericol viaţa, generate de creşterea debitelor pe anumite cursuri de apă, facem un apel către cetăţeni să evite traversările prin curenţii de apă şi să nu se apropie de maluri", a arătat IGSU.

Sursa : news.ro

Coronavirus în România, 11 iunie 2020. Live Update. Explozie de cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore și alte nouă... Percheziţii în Hunedoara pentru destructurarea unei reţele care plasa bani falşi pe piaţă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x