Antena Căutare

Brăila: Familiile vor primi câte 1.000 de lei la naşterea primilor doi copii

Consiliul Local Municipal Brăila a aprobat acordarea unui stimulent de 1000 de lei familiilor pentru primii doi copii, încercând astfel să încurajeze natalitatea. Vor primi aceşti bani doar brăilenii care nu au datorii la bugetul local.

Proiectul a fost aprobat în şedinţa Consiliului Local Municipal Brăila, la iniţiativa unui consilier care a propus acordarea unui stimulent de 2000 de lei familiilor, la primul şi la al doilea copil. Proiectul a fost însă aprobat într-o altă formă, aceea ca familiile să primească doar 1000 de lei pentru primii doi copii născuţi.

Astfel, familiile vor primi la naşterea primilor doi copii câte un stimulent de 1000 de lei. Banii se acordă de la bugetul local, prin Direcţia de Asistenţă Socială Brăila. Numai că pentru a beneficia de această sumă, tinerii părinţi trebuie să îndeplinească o serie de condiţii, între care se numără şi plata la zi a taxelor şi impozitelor locale. În cazul gemenilor sau tripleţilor, stimulentul se va acorda pentru fiecare copil în parte.Termenul de depunere al solicitării este de o lună de la data naşterii copilului. Ambii părinţi trebuie să aibă domiciliul stabilit în municipiul Brăila, cu cel puţin 6 luni înainte de data naşterii copilului.

Hotărârea Consiliului Local Municipal Brăila nu se aplică retroactiv, ci va produce efecte odată cu publicarea sa în Monitorul Oficial.

”A fost aprobat proiectul de hotărâre privind acordarea unui stimulent financiar pentru primele două naşteri. Condiţiile pentru acordarea stimulentului în valoare de 1.000 de lei sunt următoarele: se va acorda doar pentru primele două naşteri; în cazul naşterilor gemelare sau de multipleţi se va acorda pentru fiecare copil; ambii părinţi trebuie să aibă domiciliul în Municipiul Brăila stabilit cu cel puţin 6 luni înainte de data naşterii; să nu aibă datorii la bugetul local; cererea se va depune în cel mult o lună de la data naşterii. Am susţinut proiectul iniţiat de doamna consilier Rădulescu şi după discuţiile cu Direcţia Finanţelor Publice Locale am demarat procedura de aprobare. Primăria Municipiului Brăila va avea întotdeauna bani pentru copii. Stimulentul se va acorda după publicarea hotărârii în Monitorul Oficial al Municipiului Brăila”, a declarat primarul Brăilei Marian Dragomir.

Sursa : news.ro

Orban: După 15 mai vom păstra doar anumite restricţii pentru deplasarea în afara localităţii... Medic dermatolog: REȚETĂ de dezinfectant pentru acasă, este ieftin! Află care sunt ingredientele - Video...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x