Antena Căutare

Brasov: Grupare acuzata de falsificare de carduri, santaj si talharie, destructurata

Patru membri ai unei grupari acuzate de falsificare de carduri, santaj si talharie au fost arestati preventiv, cele patru persoane fiind ridicate in urma a zece perchezitii facute in municipiul Brasov.

Potrivit procurorului brasovean Catalin Borcoman, DIICOT Brasov a organizat zece perchezitii domiciliare in cartierele Noua si in alte zone din municipiul Brasov, precum si un flagrant in cartierul Racadau, pentru destructurarea unei grupari infractionale specializate in falsificarea de carduri si perceperea de taxe de protectie de la comercianti.

"In urma unor informatii pe care le-am detinut cu privire la perceperea unei taxe de protectie de la administratorul unui magazin alimentar din cartierul Racadau, am organizat, vineri, un flagrant, si au fost prinse doua persoane in timp ce percepeau o taxa de 1.000 de euro de la administrator. Cei doi au fost retinuti, iar ulterior am organizat cele zece perchezitii", a declarat Borcoman.

In urma perchezitiilor, au fost ridicate cutite, sabii, aparatura pentru falsificarea cardurilor, softuri si unitati centrale de calculator.

In total, au fost retinute patru persoane: Bogdan Tiberiu Mandru, Maricel Vasiliu, Catalin Alexa si Ciprian Vartolomei, care au fost prezentati instantei, sambata seara, si au primit mandate de arestare preventiva pentru 20 de zile, sub acuzatiile de constituire de grup infractional, detinere de aparatura in vederea falsificarii de carduri, santaj si talharie.

Conform anchetatorilor, grupul infractional este mul mai mare, procurorii DIICOT avand informatii ca exista legaturi si cu persoane aflate in strainatate care retrageau sume de bani din bancomante cu ajutorul unor carduri false fabricate de membrii retelei in Brasov.

Iasi: Etnobotanicele fac din nou victime... Aur si argint, pentru elevii romani la Olimpiada de Stiinte de la Goteborg...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x