Live acumAcces Direct
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Brasov: Peste 1.400 de morminte, descoperite in curtea Bisericii Negre

In urma sapaturilor arheologice din curtea Bisericii Negre din Brasov, au fost descoperite morminte, ce dateaza din Evul Mediu si din epoca moderna, dar si doua placi funerare

Arheologii, care fac sapaturi pentru reabilitatea si reamenajarea curtii Bisericii Negre, au gasit peste 1.400 de morminte, dar si diverse obiecte, printre care podoabe si bucati de vase.

Cele mai importante descoperiri sunt doua placi funerare de la inceputul secolului al XVIII-lea. Una dintre ele a fost gasita chiar la intrarea principala in Biserica Neagra, fiind intreaga. Aceasta are o lungime de doi metri, o latime de 80 de centimetri si o inaltime de 30 de centimetri. De asemenea, arheologii au descoperit cateva gropi pentru provizii, ce se presupune ca ar data din secolul al XIII-lea, precum si scheletul unui cal.

Toate obiectele scoase la suprafata au fost transportate intr-un depozit al Bisericii Evanghelice urmand ca, dupa restaurare, sa fie duse la Muzeul de Istorie.

Santierul arheologic va fi inchis la sfarsitul lunii august, atunci cand urmeaza sa inceapa lucrarile de reabilitare a curtii Bisericii Negre, lucrari ce vor fi realizate in cadrul unui proiect derulat de Fundatia "Salvati centrul istoric al Brasovului".

Foto: Intact Images

Recomandari