Căutare Live

Soarta celor doi brutari veniți din Sri Lanka la muncă în România, decisă într-o adunare populară: ”Am chemat oamenii să-și expună punctul de vedere!”

Scandalul izbucnit în comuna Ditrău, județul Harghita, este departe de a se fi încheiat, iar localnicii au fost convocați la o adunare populară pentru a decide soarta celor doi brutari veniți din Sri Lanka la muncă.

Soarta celor doi brutari veniți din Sri Lanka la muncă în România, decisă într-o adunare populară: ”Am chemat oamenii să-și expună punctul de vedere!”

Astfel, potrivit primarului comunei Ditrău, Puskas Elemer, în cursul zilei de sâmbătă va fi organizată o adunare populară în care lumea va putea să își spună punctul de vedere și se vor oferi toate explicațiile legate de prezența celor doi străini.

Proteste dure pentru doi brutari din Sri Lanka

Puskas spune că brutăria a angajat doi oameni din Sri Lanka din cauza lipsei forței de muncă.

Firma are peste 90 de angajați, din care 18 sunt localnici, din Ditrău, iar restul din zonă, iar pentru că mai aveau nevoie de personal și nu găseau au adus doi oameni din Sri Lanka, cu acte, însă oamenii s-au arătat nemulțumiți deoarece i-au confundat pe cei doi cu migranți ilegali și s-au temut că vor crea probleme.

„A ieșit o problemă neplăcută în comună, iar acum încercăm să îi liniștim pe oameni, să mediez situația. Am decis ca sâmbătă să organizăm o adunare populară în comună în care lumea va putea să își spună punctul de vedere, iar celor nemulțumiți să li se ofere toate explicațiile. Eu îmi doresc să fiu un mediator între firmă și cetățenii nemulțumiți, printre care și preotul comunei, care nu a procedat corect”, a spus Puskas.

Deși cei doi continuă să lucreze în brutărie, ei locuiesc într-o comună vecină, fiind respinși de localnici.

„Nu cred că cineva are dreptul să se amestece în problemele unei firme private, câtă vreme aceasta respectă legea, iar cei doi străini au fost angajați legal. Dacă patronul decide să angajeze oameni din Sri Lanka, e dreptul lui, pentru că nu găsește personal în zonă. Dacă sâmbătă, după adunarea populară, se vor găsi săteni care se pricep și vor să muncească la brutărie, poate se va rezolva problema, iar patronul nu îi va păstra pe cei doi din Sri Lanka”, declară primarul din Ditrău.

Noi imagini cu momentele atacului din Sri Lanka

Soarta celor doi va fi, însă, decisă sâmbătă, când primarul și administratorul firmei vor încerca să le explice sătenilor că cei doi brutari nu au făcut probleme și sunt acolo doar pentru a munci: „Noi sperăm să îi păstrăm și să lucrăm cu cei doi din Sri Lanka mai departe. Mi se pare o atitudine anti-umană a celor care vor să îi alunge din Ditrău pe cei doi străini”, a precizat Kollo Katalin, administratorul firmei.

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... Veste bună pentru români! Carnea de miel ar putea fi mai ieftină cu 50% anul acesta, de Paște...
Parteneri
Alimente care afectează memoria și concentrarea: 5 categorii ce pot duce la depresie sau demență
Indiferent de vârsta pe care o ai, nu este niciodată prea târziu să-ți regândești stilul alimentar. Este foarte importantă alimentația pentru ca memoria și concentrarea să rămână intacte pe măsură ce trece timpul. În cazul în care te-ai hotărât să ai grijă de memoria și de sănătatea creierului, iată 5 alimente care afectează memoria și concentrarea.
Catine.ro
Ultimele știri