Antena Căutare

Bucovina pluteste pe ape

Raurile revarsate ineaca tinutul. Meteorologii au prelungit din nou codul galben de ploi pana in aceasta dimineata, la ora 9:00

Codul galben de ploi, prelungit pana vineri in estul tarii

"E cineva acolo sus? Inchideti robinetul!" Bucovina s-a transformat de cateva zile in tinutul apelor. Siretul, Suceava, dar si Jijia au devenit adevarate fluvii, de o putere inspaimantatoare. Oamenii aproape ca nu mai stiu de ce sa se fereasca si de cine sa se pazeasca. Daca nu-i cotropeste Siretul, cu siguranta versantii le dau de lucru pentru luni sau ani buni de acum incolo.

VEZI prognoza meteo pentru urmatoarele 10 zile

Ruperile de nori, rapide si foarte puternice, fac ravagii in zonele muntoase ori deluroase ale Bucovinei. Valuri uriase de apa, mal si pietris intra nepoftite in curtile si vietile oamenilor, lasand in urma lor doar pierderi materiale si prea multe suferinte umane. De la intrarea Siretului in tara si pana spre Bacau, nelinistea domneste. Cei care nu au fost inundati asteapta cu infrigurare momentul, iar cei deja praduiti de ape se roaga ca macar sa nu fie loviti de doua ori de furia involburata a torentelor.

Puhoaiele parca si-au facut program. Astazi intr-o localitate, maine in alta, precum circul ambulant. Numai ca in urma lor nu raman rasete ori amintiri placute, doar durere si tristete. Oamenii sunt bucurosi ca au scapat vii, dar perspectivele unei vieti luate efectiv de la inceput, atunci cand agoniseala de-o viata pleaca dusa pe ape fara sa-si ia ramas bun... e sumbra.

Ieri a fost randul Milisautiului sa cada prada apelor. In mai putin de o jumatate de ora, furia apelor a maturat oraselul sucevean, distrugand tot ce i-a iesit in cale. Urmarile, ca si in cazul celorlalte localitati afectate de viituri si inundatii, vor fi greu de inlaturat.

Tot articolul, in Jurnalul National

O noua viitura a lovit in judetul Neamt... Generice, in loc de originale! A intrat in vigoare noul sistem de compensare a medicamentelor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x