Antena Căutare

Bucuresti: Inceput de an scolar printre lucrari de reparatii si igienizare

Autoritatile locale din Capitala au precizat ca, desi mai sunt lucrari de reparatii, in diferite stadii de realizare, cea mai mare parte a unitatilor de invatamant isi va putea primi elevii in conditii bune luni, 17 septembrie, in prima zi de scoala. Iar primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a prezentat, cu doar cateva zile inainte de deschiderea anului scolar, o situatie la zi a scolilor care fac parte din programul BEI, precizand ca 78 dintre ele au fost reabilitate complet, iar restul urmeaza sa fie gata pana in martie anul viitor. Potrivit edilului general, au fost finalizate in acest program si 22 de sali de sport, alte cinci fiind in faza de lucru.

Sectorul 1
In Sectorul 1, primarul Andrei Chiliman a precizat ca toate unitatile de invatamant aflate in administrarea Consiliului Local sunt pregatite sa isi primeasca elevii in cele mai bune conditii cu ocazia inceperii noului an scolar. ''Toate unitatile de invatamant aflate in administrarea Consiliului Local Sector 1 au primit autorizatiile sanitare de functionare. In sectorul 1 exista 11 unitati de invatamant incluse in programul BEI, program care este gestionat de Primaria Municipiului Bucuresti'', a spus edilul Sectorului 1, informeaza Agerpres.

Sectorul 2
Administratia locala a Sectorului 2 a precizat ca toate cele 125 de unitati de invatamant preuniversitar de stat, care sunt in administrarea Primariei (62 de gradinite, 40 de scoli si 23 de licee, colegii si scoli profesionale) sunt pregatite pentru inceperea noului de scolar. De asemenea, toate unitatile de invatamant din sector au autorizatii de functionare, mai putin sapte dintre acestea cuprinse in programul de reabilitare prin fonduri BEI, derulat de Primaria Capitalei si unde inca se desfasoara lucrari. Totodata, alte 17 unitati de invatamant, reabilitate cu ajutorul fondurilor BEI, sunt in curs de obtinere a autorizatiilor de functionare.

Sectorul 3
Pe raza Sectorului 3, 22 de unitati de invatamant au lucrarile finalizate, la alte 40 lucrarile sunt inca in diverse stadii de executie si au ca termen de finalizare data de 1 octombrie. "Anul scolar se poate deschide in conditii bune. Lucrarile care vor fi efectuate la aceste scoli nu vor impiedica desfasurarea cursurilor', au declarat responsabili din Primaria Sectorului 3, mentionand ca toate unitatile de invatamant din sector au autorizatii sanitare de functionare. In ceea ce priveste scolile cuprinse in programul de reabilitare cu fonduri de la BEI, in sase unitati s-au finalizat lucrarile, in alte cinci procesul se afla in diverse faze de executie, insa directorii unitatilor de invatamant au luat masuri pentru functionarea in conditii optime in acest an scolar.

Sectorul 4
Autoritatea locala Sector 4 a alocat pentru pregatirea deschiderii anului scolar peste cinci milioane de lei, bani necesari realizarii tuturor lucrarilor de igienizare, inlocuit gresie, faianta, montat parchet, instalatii electrice si sanitare, informeaza Agerpres. Conform reprezentantilor administratiei locale Sector 4, toate unitatile de invatamant din sector au autorizatie de functionare.

Sectorul 6
Deschiderea noului an scolar a fost pregatita si in Sectorul 6, dupa ce s-au luat masuri pentru inlaturarea tuturor avariilor aparute la instalatiile sanitare, electrice si de incalzire, intervenindu-se cu firme specializate incepand cu prima zi a vacantei de vara. Astfel, potrivit administratiei locale sector 6, toate cele 65 de unitati de invatamant preuniversitar de stat detin autorizatii de functionare, exceptie facand unitatile in care se deruleaza programul BEI de reabilitare infrastructura educationala (in sapte unitati de invatamant). Insa, dupa cum dau asigurari reprezentantii administratiei locale, si in aceste unitati procesul de invatamant se va desfasura corespunzator, avand in vedere ca lucrarile de reabilitare sunt finalizate in spatiile de invatamant, urmand a se continua lucrarile la celelalte obiective, respectiv sali de sport, bazin de inot, etc.

Foto: Intactimages

Targul auto Vitan, luat la puricat de politisti... Ursul impuscat de autoritati nu este cel care a atacat trei persoane in Dambovita...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x