Antena Căutare

Bucuresti: Telegondola, pe un traseu de zece kilometri

In Bucuresti ar putea exista o telegondola, care sa strabata un traseu de 10 kilometri de la nord la est. Aceasta n-ar rezolva doar problema traficului infernal, ci le-ar arata curiosilor cateva atractii: monumente istorice si o salba de lacuri.


Bucurestiul ar putea fi admirat de la inaltimea a maximum 14 etaje - adica 28 de metri. Din ineditul mijloc de transport in comun s-ar putea admira bulevardul Kiseleff, Arcul de Triumf, lacul Herastrau. Ar putea fi nu doar o solutie pentru trafic, ci si o distractie in plus pentru cei care vor sa descopere capitala ca un oras turistic.

Potrivit proiectantilor, telegondola care va pleca de la Piata Presei va avea inca cinci statii: una pe Bulevardului Aviatorilor, in zona Lacului Herastrau, alta pe bulevardul Barbu Vacarescu, cea de-a treia va fi in zona peninsulei Heliade intre Vii, urmeaza malul Lacului Plumbuita, iar capatul liniei va fi in cartierul Pantelimon. Un traseu in zig-zag.

"Avem o singura zona unde avem blocuri inalte, unde va trebui sa trecem printre blocuri cu telegondola, nu se poate inalta foarte mult din cauza vantului", a declarat Irina Sevciuc, director Directia Urbanism din sectorul 2.

Proiectul Telegondola este in stadiu de aprobare, iar pretul estimat este de 21 de milioane de euro. Banii vor veni de la Uniunea Europeana, dar, deocamdata, nu se stie cand va fi gata proiectul.

Se dubleaza pretul la caldura. Guvernul pregateste eliminarea subventiilor... Cea mai lunga eclipsa de luna, acoperita partial de nori...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x