Antena Căutare

Bucurestiul ramane fara spatii verzi din cauza Legii Urbanismului!

Capitala ar putea ramane fara sase hectare de spatiu verde, din cauza unei modificari facute Legii Urbanismului. Autoritatile au introdus notiunea de "spatiu verde modificat", ceea ce inseamna ca oricine poate construi acolo.

Un investitor a decis sa profite si a depus un proiect de construire a unei cladiri de 80 de metri inaltime, la doi pasi de Palatul Cotroceni. Organizatiile de mediu spun ca e ilegal. Dar membrii Comisiei de Urbanism din cadrul Primariei Capitalei au avizat proiectul.

Terenul este situat in apropierea Palatului Cotroceni, in mijlocul intersectiei Razoare. Este, conform legii, spatiu verde. Iar legea spune ca: "Schimbarea destinatiei terenurilor amenajate ca spatii verzi si/sau prevazute ca atare in documentatiile de urbanism, reducerea suprafetelor acestora ori stramutarea lor este interzisa, indiferent de regimul juridic al acestora."

O lege care in 2008 a suferit o mica modificare. A fost introdusa o inovatie: asa numitul spatiu verde modificat.

Adica proprietarul de spatiu verde modificat are voie sa foloseasca 15% din teren pentru constructii. Dar, cum la noi legile sunt facute pentru a fi incalcate, investitorul de la Razoare vrea acum sa foloseasca 27% din suprafata.

Investitorul, o firma care a dezvoltat mai multe proiecte imobiliare gigant in Bucuresti, nu a fost de gasit pentru comentarii.

Asta inseamna ca, in cativa ani, cele sase hectare de spatiu verde din zona razoare, aflate in proprietate privata, ar putea sa dispara in intregime.

Proiectul urmeaza sa ajunga pe masa consilierilor locali care vor avea ultimul cuvant de spus in privinta mastodontului de la Razoare.

VIDEO! Ploile si vijeliile au facut ravagii in tara... Razie in pietele de legume si fructe din sectorul 5 al Capitalei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x