Antena Căutare

Bufnitele s-au mutat la oras. Locuiesc la Casa de Asigurari de Sanatate din Iasi

Bufnitele s-au mutat. la oras, mai precis, in curtea Casei de Asigurari de Sanatate din Iasi. Si nu se dau duse de acolo toata iarna. Pesemne ca nici lor nu le mai prieste gerul din paduri. Trebuie sa indure, in schimb, sutele de blituri si entuziamul oamenilor care trec zi de zi pe langa noua lor casa

Sunt, cu totul, 25 de bufnite, adulti si pui. Si, de cand a venit gerul si-au mutat cuibul in locuinta de iarna. Mai precis, in salcia din curtea Casei de Asigurari de Sanatate. Asta se intampla deja de cativa ani. Specialistii spun, insa, ca nu este un comportament specific bufnitelor care obisnuiesc sa traiasca in salbaticie.

“Este o curiozitate ca au aparut in oras, dar este, totusi, un comportament normal pe care il au ele datorita faptului ca stau in grup”, a declarat Gabriel Ciobanu, seful Directiei Sanitar-Veterinare Iasi. In plus, acesta a si glumit pe acest subiect: “probabil n-au asigurare de sanatate si stau la coada”

Oamenii care vin zi de zi la CAS nu mai sunt mirati de prezenta zboratoarelor. “Parerea mea este ca nu e normal. Imi aduc aminte ca acum un an, tot iarna, in gradina Copou, pe jos, era o pasare din asta care nu putea sa zboare”, povesteste o trecatoare.

De hranit, insa, nu prea le pot hrani. Poate doar daca pleaca in locul lor la vanat. "Tabloul" poate fi admirat insa doar pe timpul iernii. Cum se incalzeste, pasarile se intorc in padure.

Medicii clujeni incearca doua operatii aproape imposibile... Oltchim intra in insolventa. Anuntul a fost facut de ministrul Economiei, Varujan Vosganian...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x