Antena Căutare

Buget de criza in Bucuresti: Transportul si gigacaloria se scumpesc!

Consilierii municipali au votat bugetul Capitalei pe 2010. Acesta va fi de 5,6 miliarde lei (aproximativ 1,33 miliarde de euro), ceea ce l-a facut pe Sorin Oprescu sa-l descrie drept "unul de criza". Primarul general a adaugat ca municipalitatea nu isi mai permite sa subventioneze calatoriile RATB si pretul apei calde. Potrivit estimarilor, gigacaloria ar putea ajunge la 300 de lei.








Referindu-se la bugetul celor doua regii, primarul Capitalei a explicat ca, in ceea ce priveste functionarea RATB, se are in vedere renuntarea la aproximativ 12.000 de abonamente gratuite de care beneficiaza in prezent angajatii primariilor de sector si cei ai municipalitatii, iar pentru functionarea RADET "se pune problema" renuntarii la subventia pentru apa calda menajera, suportata in prezent de municipalitate.

"Voi discuta cu primarii de sector ca pentru functionarii care fac teren in fiecare zi, sa gaseasca posibilitatea de a le fi suportate abonamentele. Si pretul biletelor va creste insignifiant, iar pentru RADET suntem in discutii pentru renuntarea la subventia pentru apa calda menajera, insa nu s-a luat o decizie", a spus Sorin Oprescu.

De asemenea, potrivit primarului Capitalei, in cazul in care pretul la gigacalorie se va mari, municipalitatea va avea probleme in a pastra subventia acordata in prezent pentru pretul energiei termice.

Singurele discutii aprinse din sedinta CGMB au avut in vedere repartizarea banilor pentru biserici, acolo unde Sorin Oprescu a dorit ca acestia sa fie impartiti institutiilor de cult, cu o prealabila aprobare a Preafericitului Patriarh, in timp ce consilierii doreau ca banii sa fie impartiti bisericilor pe baza unei liste intocmite de directorul Directiei de Monumente.

Pensionarii protesteaza in toata tara... Cu miorita pe drumul european...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x