Antena Căutare

Bulevard intre centrul si sudul Capitalei. Comisia pentru Urbanism a aprobat proiectul de 153 de milioane de euro

Capitala va avea un bulevard ca in multe orase din Vest. Unul care va lega centrul orasului de partea de sud. Comisia pentru Urbanism a dat unda verde proiectului, iar lucrarile vor incepe dupa ce Consiliul Capitalei va aproba Planul Urbanistic Zonal. Bulevardul va face ca un drum de o ora sa fie strabatut in doar 20 de minute. Fluidizarea traficului are si un pret: 153 de milioane de euro.



Intre bulevardul Iulia Hasdeu, Izvor si piata Natiunile Unite urmeaza sa fie amenajat un sens giratoriu, iar Bulevardul Izvor urmeaza sa fie largit. O parte a bulevardului va fi construita in subteran.

Tunelul va incepe de la Institutul Cantacuzino. Va fi construit la o adancime de 25 de metri. Va avea 850 de metri lungime si va trece pe sub curtea Palatului Parlamentului printre Catedrala Mantuirii Neamului si Parlament, si va iesi pe Bulevardul Uranus. In subteran se va circula pe doua benzi pe sens iar la suprafata pe cate trei benzi pe sens.

Lucrarile de constructii vor putea incepe dupa ce Consiliul General al Municipiului Bucuresti va aproba Planul Urbanistic Zonal. In aprilie, Tribunalul Bucuresti a anulat PUZ-ul contestat de Asociatia Salvati Bucurestiul. Conform studiului de fezabilitate, bulevardul va costa 153 de milioane de euro, iar lucrarile ar trebui terminate la anul.




Un sucevean a distrus doua parapante cu tractorul, pentru ca ii strica culturile de secara... VIDEO! Hoti prinsi in flagrant la furat de masini in sectorul 4...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x