Căutare Live

Specialiștii îi avertizează pe părinți! Telefonul mobil, un pericol pentru copii: „Pot fi acostați pe Internet, pot fi păcăliți să dea informații confidențiale”

Bullyingul este un fenomen din ce în ce mai des întâlnit şi în mediul online! Iar cei mai vulnerabili sunt copiii. Specialiştii în securitate cibernetică spun că cyber-bullyingul - aceasta fiind denumirea oficială - a ajuns la un nivel fără precedent. 

Bullyingul este un fenomen din ce în ce mai des întâlnit şi în mediul online! Iar cei mai vulnerabili sunt copiii. Specialiştii în securitate cibernetică spun că cyber-bullyingul - aceasta fiind denumirea oficială - a ajuns la un nivel fără precedent.

Adolescenţii, însă, au un alt tip de reacţie. După ce au fost jigniţi sau ridiculizaţi pe Internet, dezvoltă un comportament, să-i spunem preventiv. Adică încep să hărţuiască alte persoane de teama de a nu fi atacaţi de acestea.

O treime dintre tinerii sub 18 ani chestionați recunosc că au fost la rândul lor agresori în mediul online, iar 15% recunosc că au răspuns tot prin mesaje agresive în situațiile în care au fost atacați. De asemenea patru din cinci adolescenți recunosc că au fost hărțuiți în mediul online. Cei mai mulți au fost direct marcați de asta și au avut inclusiv schimbări comportamentale involuntare.

„Cele mai frecvente interacțiuni cu aplicațiile de instant messenger se concentrează în jurul camerei foto, cu care copiii își fac selfie-uri sau își trimit pe grup diverse fotografii sau mesaje audio, majoritatea preferă să înregistreze mai mult decât să scrie mesajul de la tastatură”, a explicat Bogdan Botezatu - director de cercetare în ameninţări informatice.

„Principalele pericole sunt cele care vizează securitatea copilului. Pot fi acostați pe Internet, pot fi păcăliți să dea informații confidențiale, cum ar fi numărul cardul de credit, data de expirare și așa mai departe”, a adăugat acesta.

1 iunie, prima zi de vară în calendar. Tradiții și obiceiuri în luna iunie. Ce trebuie să faci de „cireșar”... La 19 ani, Adina cântărea doar 17 kilograme! Torționarul ei, propria-i soră, o hrănea doar cu lapte și zahăr...
Parteneri
De ce mint oamenii. 4 motive explicate de psihologi
Se spune că minciuna are picioare scurte, iar acest lucru nu poate fi departe de adevăr. Există nenumărate motive pentru care multe persoane aleg să omită adevărul. Experții au încercat să afle de ce mint oamenii și să claseze principalele motive astfel încât să ne fie mai ușor să ne dăm seama de intențiile persoanei cu care purtăm o discuție.
Catine.ro
Ultimele știri