Antena Căutare

Bunele maniere în folosirea telefonului mobil. Toți facem greșeli elementare fără să ne dăm seama!

Una dintre dilemele zilelor noastre priveşte telefonul mobil! Ne întrebăm frecvent dacă este etic să răspundem la mobilul altcuiva, dacă să-l închidem sau să-l distrugem. Diferite studii consideră acest subiect unul tabu, să atingem un mobil ce nu ne aparţine.

Codul bunelor maniere în folosirea telefonului mobil, în public, presupune respectarea unor reguli nescrise. Mai mult ca sigur vi s-a întâmplat să vă enerveze o persoană care vorbea prea tare la telefonul mobil. Cu siguranţă v-aţi amuzat după ce aţi auzit detaliile unei conversaţii ce se presupunea a fi intimă sau v-a deranjat tonul de apel al unui celular care a sunat într-un moment nepotrivit.

Primul lucru la care trebuie să vă gândnţi când vine vorba de telefonul mobil este sunetul de apel. În cazul în care vă simţiţi stânjeniţi în anumite de melodia care se activează automat când vă sună telefonul, înseamna că trebuie să alegeţi altceva.

Într-un loc public, asiguraţi-vă că discuţia nu îi deranjează pe cei din jur. Conversaţiile private nu sunt niciodată potrivite când în preajmă sunt alţi oameni. Menţineţi o distanţă de cel puţin trei metri între voi şi cea mai apropiată persoană, oricât de încet aţi vorbi, e posibil ca ceilaţi să audă detalii intime.

Niciodată nu vorbţi la telefon în timp ce conduceţi. Motivul existenţei acestei reguli este evident. Mai mult decât atât foarte multe state ale lumii au interzis acest lucru prin legislaţia rutieră.

O alta regulă generală de bun simţ atrage atenţia asupra limbajului. Nu înjuraţi, nu folosţi cuvinte licenţioase, nu urlaţi, nu bârfiţi, nu vorbiţi despre bani de faţă cu alte persoane.

Şi nu în ultimul rând, pe cât posibil nu scoateţi telefonul mobil să faceţi poze la absolut orice. Sunt ipostaze când trebuie să vă folosiţi doar memoria pentru a reţine anumite ipostaze. Şi nu faceţi poze persoanelor străine, doar pentru propriul amuzament

Meteorologii au făcut anunțul. Cum va fi vremea de Paște în 2017. Surprizele sunt și mai mari de 1 mai!... Oferte turistice înşelătoare! Sute de români au fost păcăliţi. Cât vă poate costa o vacanţă în Grecia, în luna septembri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x