Antena Căutare

Vești bune pentru mii de elevi. Bursele din învățământul preuniversitar au fost majorate 

Mii de elevi vor beneficia de burse mai mari, întrucât autoritățile locale au decis majorarea acestora cu zece la sută. 

Vești bune pentru mii de elevi. Bursele din învățământul preuniversitar au fost majorate 
Bursele din învățământul preuniversitar au fost majorate, la Galați

Conform Agerpres, nu mai puțin de 7.969 de elevi din învățământul preuniversitar de stat vor primi în anul şcolar 2019-2020 burse majorate cu 10%, după ce consilierii locali au aprobat un proiect de hotărâre în acest sens, se arată într-o informare transmisă, vineri, de biroul de presă al Primăriei Galaţi.

Anul trecut, la nivelul municipiului se înregistrau 6.264 de bursieri, iar creșterea se datorează faptului că mai mulți elevi îndeplinesc criteriile de acordare, respectiv au avut medii generale de cel puţin 8,50 şi 10 purtare.

Din cele 7.969 de burse, 277 sunt burse de performanţă, în valoare de 215 lei /elev/ lună, 7.186 burse de merit - 57 lei /elev/ lună, 28 burse de studiu - 50 lei /elev/ lună şi 478 burse de ajutor social - 50 lei /elev/ lună.

Până acum se acordau lunar 196 lei pentru bursa de performanţă, 52 lei pentru cea de merit şi 46 de lei pentru bursele de studiu sau de ajutor social. Toate au fost indexate cu 10%.

O parte dintre consilierii locali au susţinut necesitatea diferenţierii burselor între elevii cu medii cuprinse între 9,80 - 10 şi cei cu medii de peste 8,50, dar şi între elevii de la liceele teoretice şi cele tehnologice. Subiectul a fost lăsat pentru anul viitor, când o comisie formată din profesorii din Consiliul Local Galaţi va analiza criteriile de acordare a burselor şcolare.

Câinele lui Ceaușescu, motiv de gelozie pentru Elena! Miniștrii stădeau drepți în fața lui Corbu și dictatorul cheltuia ... Armata a intervenit în blocul din Timișoara! Ce a găsit echipa de decontaminare în apartamente: „În dulapuri și pe haine...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x