Căutare Live

Buzău: Doar 38 la sută dintre elevii de clasa a 12-a vor participa începând de marţi la pregătirea în vederea Bacalaureatului

Doar 38 la sută dintre elevii de clasa a 12-a vor participa începând de marţi la pregătirea în clase în vederea susţinerii examenului de bacalaureat, la Buzău. În cazul copiilor de clasa a opta, procentul privind prezenţa anunţată la aceste cursuri de pregătire este mai mare, de 60, 08 la sută.

Potrivit inspectorului general adjunct al IŞJ Buzău, Nela Wamsiedel, în judeţul Buzău, doar 38.75 la sută dintre elevii din ultimul an de liceu vor participa de marţi la cursuri, în clase. În ceea ce-i priveşte pe copiii de clasa a opta, părinţii a 69. 8 la sută dintre ei şi-au dat acceptul pentru participarea la orele de pregătire în vederea susţinerii examenelor naţionale.

”Cursuri de pregătire pentru examenele naţionale vor avea loc în toate unităţile de învăţământ. În acest sens, în toate unităţile de învăţământ au fost transmise materialele elaborate de minister şi de IŞJ pentru asigurarea participării cadrelor didactice la aceste activităţi, în regim de siguranţă. S-a purces la achiziţionarea de materiale dezinfectante, s-a făcut distribuţia băncilor astfel încât fiecare copil să fie în siguranţă, între bănci să se asigure o distanţă de 2 metri în faţă, în spate şi în lateral”, a declarat inspectorul general adjunct al IŞJ Buzău, Nela Wamsiedel.

Conform sursei citate, în şcolile din judeţul Buzău vor fi, ncepând de marţi, clase cu cel mult 9 copii care vor participa la pregătire.

Oficialii IŞJ Buzău spun că sunt suficiente cadre didactice care să predea în perioada următoare atâtor clase.

În cazul şcolilor din mediul rural, unde clasele sunt mai mici, au fost aşezate cel mult 6 bănci, în timp ce în şcolile din oraşe vor fi cel mult câte 9 copii care vor participa în acelaşi loc la cursuri.

”În ordinul comun al Ministerului Educaţiei şi al Ministerului Sănătăţii este prevăzută prezenţa a cel mult 10 copii într-o clasă cu păstrarea distanţei de 2 metri între bănci, faţă, spate, lateral, însă sunt clase, mai ales în mediul rural, foarte mici, în care, respectând această regulă nu intră mai mult de 6 copii. Vom avea clase cu 6 până la 9 elevi ”, a mai declarat inspectorul general adjunct al IŞJ Buzău, Nela Wamsiedel.

Sursa : news.ro

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... Se redeschid școlile: "Avem clase de șase elevi, doar 30% au spus că vin!" Ce se întâmplă cu cei care nu parti...
Parteneri
Tradiții și obiceiuri de Sfântul Andrei. Ce trebuie să faci pentru a-ți visa ursitul
Sfântul Andrei este sărbătorit la noi în țară în fiecare an în data de 30 noiembrie. Acesta este considerat a fi cel Întâi chemat dintre Apostolii lui Iisus Hristos. La noi în țară există o mulțime de tradiții și obiceiuri de ziua Sfântului Andrei. Multe dintre ele îi ajută pe oameni să se ferească de spiritele rele, în timp ce altele le ajută pe femeie să-și viseze alesul.
Catine.ro
Ultimele știri