Antena Căutare

Buzău, noul focar de Covid-19 din România. Un bărbat nu a putut lua cadavrul surorii sale de la morgă

Peste 2.000 de oameni s-au trezit peste noapte închişi într-un cartier din Buzău, oraș devenit noul focar de coronavirus în România. Poliţişti, jandarmi şi soldaţi au baricadat străzile. Nimeni nu mai are voie să iasă din mijlocul focarului. Un bărbat vrea să ridice cadavrul surorii sale de la morgă, dar este oprit.

De vină este un buzoian care nu a respectat ordonanţele militare. De Paşte a încălcat restricţiile şi şi-a vizitat socrul în Urziceni. Acolo s-a întâlnit la o petrrecere cu mai mulţi cunoscuţi din Bărbuleşti, Ialomiţa, localitate aflată pe harta focarelor de la începutul lunii trecute. Când s-a întors acasă, a infectat 19 oameni, rude, prieteni şi vecini.

Cartierul din Buzău va fi închis 14 zile. Străzile şi trotuare au fost spălate, la porţi au fost puse soluţii dezinfectante, iar pe jos au fost întinse covoare îmbibate cu clor. În cartier, au fost lăsate să intre doar maşinile cu marfă.

28 decese provocate de coronavirus au fost anunţate luni. Bilanţul a ajuns la 818

Încă 15 decese ale unor persoane confirmate cu coronavirus au fost anunţate luni seară, şase fiind din judeţul Suceava. Bilanţul a ajuns astfel la 818. Alte 349 de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus au fost confirmate în ultimele 24 de orea, totalul fiind de 13.512.

Grupul de Comunicare Strategică a transmis că, potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică, au fost raportate alte 15 decese ale unor persoane confirmate cu coronavirus, între care opt bărbaţi şi şapte femei, cu vârste între 52 şi 97 de ani. Dintre aceşti bolnavi, trei erau beneficiari ai unor cămine de bătrâni, iar şase sunt din judeţul Suceava.

Accesul pasagerilor la metrou, autobuz, tramvai va fi limitat! Ce presupune starea de alertă în mijloacele de transport ... Elevii de clasa a VIII-a şi a XII-a se întorc la şcoală. Cum vor arăta orarele în cele două săptămâni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x