Buzău: Pompierii intervin pentru a stinge un incendiu de vegetaţie care a izbucnit în localitatea Scorţoasa şi s-a extins în comuna învecinată

Pompierii din Buzău încearcă de aproape 24 de ore să stingă un incendiu de vegetaţie care a izbucnit în localitatea Scorţoasa şi s-a extins şi pe teritoriul comunei învecinate. Până în prezent, 35 de hectare sunt afectate.

Potrivit reprezentanţilor ISU Buzău, incendiul a fost semnalat, luni după-amiază, în jurul orei 14.00, în comuna Scorţoasa.

"S-a primit un apel de urgenţă ce semnala un incendiu de vegetaţie uscată, lăstăriş, doborâturi în pădure de pin, pe raza comunei Scorţoasa. Primele forţe ajunse la faţa locului au constatat că, de fapt, incendiul se manifesta cu ardere violentă şi dezvoltare rapidă, fapt ce a dus la suplimentarea forţelor”, a precizat, marţi, purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, Vasile Prahoveanu.

Între timp, incendiul s-a extins şi în localitatea învecinată, Beceni.

”În prezent, 18 pompieri şi membri ai serviciilor voluntare se luptă cu flăcările pe raza a două comune - Scorţoasa şi Beceni. Vântul puternic, vegetaţia uscată abundentă şi suprafaţa mare unde flăcările se manifestă concomitent îngreunează intervenţia pompierilor. Pentru gestionarea situaţiei de urgenţă, la faţa locului s-a deplasat şi grupa operativă a inspectoratului”, a mai declarat reprezentantul ISU Buzău.

Până la acest moment, circa 35 de hectare de teren sunt afectate de incendiul de proporţii de la Scorţoasa şi Beceni.

Localitatea Scorţoasa este grav afectată de secetă, pompierii trimiţând acolo 9.000 de litri de apă pentru adăpatul animalelor.

Sursa : news.ro

Parteneri
Zodii vulnerabile. Nativii cu o sensibilitate aparte
Să accepți că te numeri printre acele zodii vulnerabile nu este deloc ușor. Nu toți oamenii își doresc să lase la vedere latura lor sensibilă. Cu toate acestea, este foarte important să lucrăm la acest lucru și să încercăm să-l îmbunătățim. Vulnerabilitățile pot fi oricând transformate în propriile noastre atuuri.
Catine.ro
Ultimele știri