Antena Căutare

Buzau: Termopane la o biserica din secolul XIII

Un preot din judetul Buzau s-a gandit ca unei biserici sapata in stanca in urma cu sute de ani, monument istoric, nu i-ar strica niste modernizari. Si, fara sa ceara sfatul cuiva, a inlocuit geamurile de lemn cu termopane de toata frumusetea. In plus, la intrarea in biserica, a montat si o masa de piatra acoperita cu gresie in tendinte.



In 2010, un slujitor al Domnului a avut si el un vis. Sa nu mai inghete de frig la slujbe. Asa ca a inlocuit geamurile vechi de cand lumea cu... termopane. "Nu e pacat", spune preotul responsabil cu renovarea. Nu a vrut sa fie filmat, dar evident ca are o explicatie.

Parohul sustine ca atata vreme cat Directia de cultura nu a luat nicio masura ca sa impiedice degradarea bisericii, pe umerii lui a cazut toata povara. Si daca tot a inceput, i-a fost greu sa se mai opreasca. Geamurile de termopan si spuma poliuretanica nu sunt singurele care uratesc fata lacasului. La intrare a fost amenajata si o masa care i-a lasat masca pe turisti.

Plin de zel, parohul a dat si o mana de vopea peste celelate corpuri ale lacasului. Un albastru, nu de Voronet, ci tipator de-ti ia ochii.

Autoritatile din Capitala vor sa construiasca un bulevard gigant. Vezi cum arata maretul proiect!... Tribunalul Calarasi: Taierea cu 25% a indemnizatiilor de concediu este ilegala...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x