Live acumObservator 13 Weekend
Prime Time 20:00iUmor

Buzău: Trusele de testare pentru coronavirus s-au epuizat. Probele sunt din nou trimise la Institutul Cantacuzino din Bucureşti pentru analiză

Direcţia de Sănătate Publică Buzău a ajuns în imposibilitatea de a mai efectua teste pentru coronavirus, după ce trusele s-au epuizat la mai puţin de o lună de la momentul la care aparatul PCR sa fost pus în funcţiune în acest judeţ.

Potrivit medicului epidemiolog Carmen Scântei de la DSP Buzău, după ce kiturile pentru depistarea coronavirusului s-au epuizat, testele pentru depistarea coronavirusului se trimit, din nou, la Bucureşti. *

„Trimitem teste la Institutul Cantacuzino. Am folosit foarte multe teste tocmai în ideea de a depista cât mai multe persoane, mai mult decât am anticipat că o să folosim, gândindu-ne că până la urmă este spre binele comunităţii, chiar dacă ştiam de la început că la un moment dat se vor termina trusele şi va fi greu să mai găsim pentru că în această perioadă toată lumea asta cere„, a declarat medicul epidemiolog de la DSP Buzău, Carmen Scîntei.

Dr. Scântei a adăugat că în această perioadă are loc testarea în vederea cumpărării de noi teste pentru coronavirus.

Aparatul Real Time PCR, amplasat la DSP Buzău, a devenit functional pe data de 11 mai. până la epuizarea testelor, fiind făcute circa 5 000 de teste, pe baza probelor prelevate de la 3 347 de persoane.

Judeţul Buzău înregistrează 198 de cazuri de coronavirus şi un deces.

Sursa : news.ro

Recomandari