Antena Căutare

"Cadou" de 1 iunie: Indemnizatie fixa sau procent mai mic din venit pentru cresterea copiilor?

Ministrul Muncii, Mihai Seitan, a declarat ca, deocamdata, nu s-a luat o decizie in cazul indemnizatiei de crestere a copilului si ca variantele luate in calcul sunt inca in discutie, fara a preciza care sunt acestea. Potrivit unor surse guvernamentale insa, "variantele" se rezuma la revenirea la suma fixa de 600 de lei, cum a fost pana in 2009, sau la diminuarea procentului actual de 85% veniturile lunare inregistrate in ultimul an. Masura urmeaza a fi aplicata de la 1 iunie, chiar de Ziua Internationala a Copilului.


Potrivit unor surse guvernamentale insa, Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse a luat in calcul fie impunerea unei sume fixe pentru indemnizatia de crestere a copilului, fie acordarea unui procent mai mic de 85%, cat este in prezent.

Varianta agreata ar fi insa revenirea la suma fixa de 600 de lei, asa cum a fost pana la inceputul anului 2009, au precizat sursele citate.

Consilierul economic al premierului Emil Boc, Andreea Paul-Vass, a confirmat informatia aparuta luni privind reducerea indemnizatiei pentru cresterea copilului de la 1 iunie, precizand ca in perioada imediat urmatoare va fi decis daca diminuarea va fi operata prin introducerea unui procent mai scazut decat cel actual, de 85% din media veniturilor pe ultimele 12 luni, sau daca va fi impusa o suma fixa.

Spitalul Municipal, in faliment! In cont mai sunt doar 12 lei!... Galati: Primul "tren" rutier electric produs in Romania...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x