Antena Căutare

Cainii agresivi si cei fara stapan pot fi eutanasiati

Cainii comunitari fara stapan, cei agresivi, la fel ca si cei grav bolnavi pot fi eutanasiati sau sterilizati, prevede noul act legislativ adoptat marti de Camera Deputatilor. O alta prevedere se refera la infiintarea Registrului de evidenta a tuturor cainilor din tara - cei fara stapan, cei cu stapan si cei cu regim special.

"Registrul este o obligatie atat a autoritatilor locale, prin serviciile specializate pentru cainii fara stapan, cat si a cetatenilor care au caini", a declarat presedinta Comisiei pentru Administratie Publica si Echilibru Ecologic, Sulfina Barbu, pentru Green Report.

Registrul trebuie sa cuprinda informatii despre cati caini cu si fara stapan sunt in tara, pentru ca acum nu avem o evidenta clara.

Numai in Bucuresti, in 2010, peste 8.300 de oameni au fost muscati de cainii fara stapan, in timp ce, in 2009, cifra a fost peste 7.500", potrivit lui Barbu.

Sursa: Antena3

UPDATE! Hotul impuscat in cap de politie in Afumati, in coma... UPDATE! Spaga de 1,8 mil. € la ANAF! Avocat: Milionul trebuia sa ajunga la Blejnar...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x