Antena Căutare

Anunț de ultimă oră de la Metrorex! Călătoriile cu metroul pot fi plătite contactless! Stațiile în care este posibil noul mod de plată

Călătoriile cu metroul pot fi plătite cu orice card contactless, cu telefonul sau cu ceasul inteligent, direct la turnicheți, dar deocamdată serviciul este disponibil în nouă stații de metrou, a anunțat Metrorex.

Anunț de ultimă oră de la Metrorex! Călătoriile cu metroul pot fi plătite contactless! Stațiile în care este posibil noul mod de plată
Stație de metrou. (Ilustrație).

„Metrorex și Banca Comercială Română au implementat nouă soluție de plata cu cardul la 9 stații de metrou din Capitală, în cadrul unui program pilot. Sistemul ultra-modern, dezvoltat de BCR, este realizat la nivelul fiecărui turnichet de acces, utilizând tehnologii de integrare de ultima generație, ceea ce face că acceptarea la plata și deblocarea porților de acces de la turnicheti să fie extrem de rapidă”, arată un comunicat Metrorex.

Plata cu cardul contactless este disponibilă, deocamdată, în stațiile de metrou: Pipera, Aurel Vlaicu, Piața Victoriei 1 și 2, Piața Universității, Piața Unirii 1 și 2, Tineretului și Grozăvești.

Programul pilot se va derula pentru aproximativ 2-3 luni, urmând ca acesta să fie extins ulterior în toate stațiile de metrou.

Prețul calatoriei cu metroul este 2,5 lei si nu presupune niciun comision suplimentar.

Articolul continuă după reclamă

„Proiectul de Modernizare Control Acces, costul total a fost undeva la 182 milioane de lei, 39 de milioane de euro cu TVA. Proiectul a fost finaţat din fonduri europene nerabursabile, deci am şi contribuţie 85% de la Uniunea Europeană în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare. Proiectul de astăzi nu costă nimic.

Aparatele achiziţionate au cititoare din fabricaţie, cititoare pentru cardurile contactless. Noi acum îmbunătăţim ca o soluţie de plată utilizarea cardurilor bancare pe aceste cititoare care sunt deja încorporate în echipamentul achiziţionat în cadrul proiectului de modernizare, din care face parte", a explicat directorul Metrorex, potrivit Mediafax.

Bistriţa-Năsăud: Două femei au fost reţinute după ce au recrutat mai multe tinere şi le-au obligat să se prostitueze... Dolj: Trei bărbaţi au fost arestaţi preventiv pentru punerea în circulaţie a unor bancnote de 50 de euro contrafăcute...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Mireasa sezonul 9, 25 iunie 2024. Elena s-a destăinuit în fața Mariei Lungu: Sunt îndrăgostită!
Mireasa sezonul 9, 25 iunie 2024. Elena s-a destăinuit în fața Mariei Lungu: Sunt îndrăgostită! Marti, 25.06.2024, 16:35
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x