Căutare Live

CALENDAR BISERICESC. Când pică Paştele în 2019. Ce a hotărât Sinodul BOR în ceea ce privește concubinajul

Săptămâna aceasta, sub preşedinţia Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, s-a desfăşurat şedinţa de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Săptămâna aceasta, sub preşedinţia Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, s-a desfăşurat şedinţa de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

La solicitarea insistentă a clerului şi a credincioşilor mireni din Mitropolia Basarabiei, Sfântul Sinod l-a ales prin vot secret pe Preasfinţitul Părinte Antonie de Orhei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului, ca Episcop de Bălţi.

De asemenea, Sfântul Sinod l-a ales prin vot secret pe Preacuviosul Părinte Arhimandrit Veniamin Goreanu, Consilier patriarhal, ca Episcop al Basarabiei de Sud. În cadrul aceleiaşi şedinţe, Sfântul Sinod l-a ales prin vot secret pe Preacuviosul Părinte Arhimandrit Timotei Bel ca Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului. Noul Arhiereu-vicar va purta titulatura Preasfinţitul Părinte Timotei Sătmăreanul.

Sfântul Sinod a luat şi alte hotărâri, dintre care amintim:

* A fost aprobată propunerea Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei de înscriere în calendarul Bisericii Ortodoxe Române în ziua de 9 iulie a cinstirii Sfintei Icoane a Maicii Domnului - "Îndrumătoarea" de la Mânăstirea Neamţ, începând cu anul 2019. De asemenea, au fost aprobate textele slujbei, sinaxarului, troparului, condacului şi acatistului cinstirii acestei Sfinte Icoane.

* A fost aprobat calendarul bisericesc pentru anul 2019. Sfintele Paşti se vor sărbători în ziua de 28 aprilie.

* A fost reiterată poziţia Bisericii Ortodoxe Române privind legalizarea parteneriatelor civile, având în vedere faptul că aceasta va conduce la încurajarea şi legalizarea concubinajului, precum şi la deresponsabilizarea partenerilor de viaţă, în detrimentul interesului major al copiilor. Respingerea parteneriatelor civile este şi poziţia tuturor Bisericilor Ortodoxe, exprimată la Sfântul şi Marele Sinod din Creta din anul 2016.

34 de ani de la Cernobîl. Imaginile gloriei din Pripiat, orașul în care s-a construit centrala morții. Așa arăta înainte... Alertă de FENOMENE PERICULOASE! Avertizare de ULTIMA ORĂ din partea meteorologilor: FURTUNA și GRINDINA vor mătura totul...
Parteneri
Cadouri pentru Secret Santa la job. Ce să le iei colegilor pe care nu îi cunoști prea bine
Dacă există o perioadă incomodă în timpul sezonului de Crăciun, atunci cu siguranță este momentul când trebuie să cauți cadouri pentru Secret Santa. E de obicei o activitate festivă care se desfășoară la locul de muncă. Acest detaliu face misiunea cadoului și mai greoaie pentru că sunt șanse mari să fie nevoie să-i oferi cadoul unui coleg pe care nu-l cunoști foarte bine.
Catine.ro
Ultimele știri