Calendar creștin ortodox 2018. Când sărbătorim Paștele

Pastele crestin ortodox va fi sarbatorit in 2018 in aprilie, la fel ca anul trecut, doar ca de aceasta data vom spune „Hristos a inviat” pe 8 aprilie. 

Paștele creștin ortodox va fi sărbătorit în 2018 în aprilie, la fel ca anul trecut, doar că de această dată vom spune „Hristos a înviat” pe 8 aprilie.

Paștele este sărbătoarea Învierii Domnului. Modul de calculare a datei Sfintelor Paști s-a stabilit la primul sinod ecumenic, ținut în anul 325 la Niceea.

Sărbătoarea Paștelui este momentul în care prăznuim „omorârea morții, sfărâmarea iadului și începătură altei vieți veșnice și săltând îl lăudăm pe Mântuitorul, pe cel unul binecuvântat și preamărit, Dumnezeul părinților noștri", conform crestinortodox.ro.

Biserica Catolică se raportează la echinocțiul de primăvară după calendarul gregorian, în timp ce Biserica Ortodoxă calculează același eveniment astronomic după calendarul iulian, pe stil vechi. Prin urmare, în 2018, Paștele catolic va fi celebrat pe 1 aprilie.

Data la care se sărbătorește Paștele este mereu diferită deoarece aceasta se stabilește în funcție de echinocțiul de primăvară din acel an.

Parteneri
Coafura Angelinei Jolie la premiera Eternals din Roma a fost criticată de fanii de pe rețelele sociale. Motivul pentru care a stârnit reacțiile tuturor
Coafura Angelinei Jolie de la premiera filmului Eternals din Roma a ajuns un adevărat subiect de dezbatere pe internet. Deși actrița a avut o imagine impecabilă pe covorul roșu, fanii vigilenți au remarcat rapid o greșeală de proporții în look-ul vedetei. Se pare că stilistul Angelinei s-a grăbit atunci când i-a adăugat artistei câteva extensii de păr.
Catine.ro
Ultimele știri