Căutare Live

Calendar ortodox 17 august. Zi de mare sărbătoare. La mulți ani sărbătoriților!

Potrivit Calendarului Ortodox, in aceasta zi este paznuit Sf Mucenic Miron. Iata ce nume se sarbatoresc in aceasta zi.

Potrivit Calendarului Ortodox, în această zi este prăznuit Sf Mucenic Miron. Iată ce nume se sărbătoresc în această zi.

Sfântul Miron preotul a trăit în Ahaia, în timpul împăratului Deciu (249-251). O mulțime de păgâni a intrat în biserica în care slujea Sfântul Miron, în ziua praznuirii Nașterii Domnului, cu scopul de a-i prinde pe creștini și a-i supune la chinuri.

Pentru că a refuzat să aducă jertfă idolilor, Sfântul Miron a fost aruncat în foc și i-a fost luată pielea de pe trup. A fost dus în cetatea Cizicului și acolo i s-a tăiat capul.

Nume care se sărbătoresc în această zi: Miruna, Mironas, Mironeasa, Mironel, Mirones, Mironescu, Mirea, Miroianu, Mirontov, Mironovici, Mirulescu, Miron

Tot în această zi:

- Sfinților Mucenici Straton, Filip, Evtihian și Ciprian;

- Sfinților Mucenici Tirs, Levchie, Coronat, cu soțiile lor.

Sursă: CrestinOrtodox.ro

34 de ani de la Cernobîl. Imaginile gloriei din Pripiat, orașul în care s-a construit centrala morții. Așa arăta înainte... Un autoturism a luat foc pe A2! Circulaţia a fost oprită până la stingerea incendiului...
Parteneri
Alimente care afectează memoria și concentrarea: 5 categorii ce pot duce la depresie sau demență
Indiferent de vârsta pe care o ai, nu este niciodată prea târziu să-ți regândești stilul alimentar. Este foarte importantă alimentația pentru ca memoria și concentrarea să rămână intacte pe măsură ce trece timpul. În cazul în care te-ai hotărât să ai grijă de memoria și de sănătatea creierului, iată 5 alimente care afectează memoria și concentrarea.
Catine.ro
Ultimele știri