Live acumObservator 16
Prime Time 20:30Chefi la cutite

CALENDAR ORTODOX, 9 februarie. Sfântul care face minuni pentru bolnavi și necăjiți

Biserica il pomenește pe Sfantul Nichifor, despre care se spune ca face minuni pentru bolnavi și necăjiți.

CALENDAR ORTODOX, 9 februarie. Biserica îl pomenește pe Sfântul Nichifor, despre care se spune că face minuni pentru bolnavi și necăjiți.

CALENDAR ORTODOX, 9 februarie. crestinortodox.ro scrie că Sfântul Mucenic Nichifor, făcătorul de minuni pentru toți oamenii bolnavi și necăjiți, a trăit în secolul al III-lea și era prieten cu preotul creștin Sapriciu.

Diavolul a semănat ură între cei doi, încât, nu doreau să se mai întâlnească. După un timp, Sfântul Mucenic Nichifor și-a venit în fire și a trimis câțiva prieteni la preotul Sapriciu să-l roage să-l ierte. Pentru că nu a primit iertarea, Nichifor, făcătorul de minuni, a mers singur la el, și căzând la picioarele lui, i-a spus: "Iartă-mă, părinte, iartă-mă pentru Domnul". Sapriciu nu i-a acordat iertare, iar Nichifor a plecat de la dânsul rușinat.

Tot crestinortodox.ro consemnează despre cel pomenit în CALENDAR ORTODOX, pe 9 februarie. Văzând Sfântul Nichifor că Sapriciu s-a lepădat de Hristos, a început să strige către calai: "Eu sunt creștin și cred în Domnul nostru Iisus Hristos, de Care Sapriciu s-a lepădat! Deci, tăiați-mă pe mine în locul lui". Călăii n-au îndrăznit să-l ucidă fără voia ighemonului și toți se mirau că de bună voie se oferă morții, strigând: "Sunt creștin și zeilor voștri nu mă închin și nu voi jertfi".
În urmă acestei mărturisiri, Nichifor a fost tăiat pentru Hristos în locul lui Sapriciu.

CALENDAR ORTODOX, 9 februarie. Rugăciunea către Sfântul Nichifor îi ajută pe toți cei necăjiți, măcinați de griji, de boli, de gânduri necurate.

Recomandari