Antena Căutare

Lovitură dură! Românii vor avea mai puține zile libere! Când e următoarea minivacanță

Anul acesta, românii pierd o minivacanţă! Nu ne vom bucura de zile libere în plus de Sfântul Andrei şi Ziua Naţională. Care este calendarul zilelor libere din anul 2019?

Anul acesta, românii pierd o minivacanţă! Nu ne vom bucura de zile libere în plus de Sfântul Andrei şi Ziua Naţională. Care este calendarul zilelor libere din anul 2019?

Sfântul Andrei şi Ziua Naţională nu ne vor aduce în acest an, aşa cum ne-am obişnuit, nicio minivacanţă. Asta din cauză că aceste sărbători din datele de 30 noiembrie şi 1 decembrie pică sâmbătă respectiv duminică.

CÂND E URMĂTOAREA MINIVACANȚĂ PENTRU ROMÂNI

Nu trebuie să ne întristăm pentru că, la nici o lună distanţă vine Crăciunul, iar 25 decembie cade în acest an într-o zi de miercuri. A doua zi de Crăciun, respectiv joi, 26 decembrie este liberă prin lege şi este foarte posibil ca aleşii să declare liberă şi ziua de vineri. Astfel, de Naşterea Domnului s-ar putea să legăm cinci zile de vacanţă.

De Anul Nou, aceeaşi poveste! 1 şi 2 ianuarie sunt miercuri, respectiv joi. Dacă şi în acest caz ziua de vineri va fi declarată liberă, românii se vor bucura de încă cinci zile libere.

24 ianuarie, Ziua Micii Uniri va fi într-o zi de vineri. Aici vom avea parte doar de week-end prelungit cu o zi. Următoarea minivacanţă mai consistentă a anului viitor va fi de Paşte, când românii vor avea 4 zile libere legate, de vineri până luni.

ZILE LIBERE ÎN 2019 ȘI 2020

Dacă în 2019 am avut cinci zile libere în jurul lui 1 Mai, în 2020, Ziua Muncii pică într-o vineri, deci, vom petrece cel mult trei zile.

La o lună distanţă mai avem trei zile libere, de 1 iunie, Ziua Copilului pe care o sărbătorim luni. Pe 7 şi 8 iunie, adică duminică şi luni, avem Rusaliile, respectiv a doua zi de Rusalii. Din nou, un weekend mai lung cu o zi.

30 noiembrie, adică de Sfântul Andrei va mai fi prilej de liber. Pică într-o zi de luni, apoi, la nicio lună distanţă, 1 Decembrie, va pica într-o zi de marţi. Cu week-endul de dinainte vom avea patru zile de minivacanţă.

Crăciunul din 2020 nu ne va aduce la fel de mult libere ca în acest an. 25 decembrie va fi într-o zi de vineri. Chiar şi aşa, anul viitor, fără eventualele punţi pe care le-ar putea da Guvernul, românii vor avea 11 zile libere în plus în timpul săptămânii.

Accident mortal în București. Un biciclist și-a pierdut viața pe Șoseaua Pantelimon. Polițiștii încearcă să înțeleagă cu... Prețul la carnea de porc, valori record! Primele semne au apărut deja! Ce anunță specialiștii pentru Crăciun...
Beneficii pentru sănătate ale nucilor tigru
Nu sunt chiar nuci, dar sunt bune pentru organism, ajutând la digestie și la nivelul glicemiei....
Horoscopul zilei de 30 aprilie 2023. Taurii trebuie să fie atenți la detalii. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 30 aprilie 2023 spune că Taurii trebuie să fie din ce în ce mai atenți la...
Parteneri
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x