Antena Căutare

CAMERA ASCUNSA: Spaga pentru sanatate la Spitalul Judetean Valcea. "Plicul cu bani", noul tratament alternativ

Moartea gravidei care n-a putut da spaga pentru cezariana la Spitalul din Valcea nu e o intamplare. Bolnavii internati acolo isi cumpara, de la branule si pana la medicamente, tot ce au nevoie pentru tratament. Tomograful spitalului e tinut stricat, in vreme ce conducerea a facut un contract cu o firma privata. Iar doctorii trateaza doar daca pacientul vine cu plicul.

Pe holurile Spitalului Judetean Valcea, tratamentele si operatiile se negociaza. Ca la piata. Pacientii dau cat sa fie medicul multumit si asaza spaga exact cum sunt invatati de doctori. O suta de lei, cinci sute de lei, poate si mai mult. In functie de nevoi.

Pacientul cauta in portofelul special pregatit pentru spital, scoate banii, merge dupa doctor si, cat poate de discret, rezolva buzunarul celui care va sta cu bisturiul deasupra celui drag.

Spaga pentru doctori si asistenti nu e singura cheltuiala a pacientului care intra pe poarta spitalului din Valcea. Bolnavii si rudele lor sunt mereu trimis sa cumpere medicamente si materiale sanitare de la farmacia deschisa chiar la poarta spitalului. Pe cheltuiala lor, fireste.

"Eu cred ca asta este o informatie falsa. Pentru ca medicamente de urgenta exista. In niciun caz algocalmin si ser fiziologic. Poate medicamente mai sofisticate, pe care nu le avem noi", explica directorul medical al spitalului.

In schimb, computerul tomograf al institutiei este defect de 10 zile. Iar conducerea nu se grabeste sa-l repare. Problemele din Spitalul Judetean Valcea sunt bine cunoscute de pacienti. Nicio autoritate, locala sau de la Bucuresti, nu a sesizat insa ca acolo medicina s-a transformat intr-un lug sir de negocieri si compromisuri.

Transalpina, pericol pentru soferi! Drumul nu are parapeti si nici indicatoare... Adrian Dulugeac, sef de lucrari la Universitatea Bioterra, a fost retinut de procurori...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x