Un cămin de bătrâni din Vâlcea, transformat forțat în centru COVID. Angajaţii se plâng că nu au ce le trebuie pentru a trata bolnavi infectați cu noul coronavirus

Situația este disperată într-un cămin de bătrâni din Vâlcea, care s-a transformat în centru pentru îngrijirea persoanelor cu COVID-19.

Şi asta după ce 74 din cei 88 de beneficiari au fost infectaţi cu SARS COV-2.

Toţi sunt trataţi în cămin şi nu la spital, iar angajaţii se plâng că nu au ce le trebuie pentru a trata bolnavi infectați cu noul coronavirus.

Ba mai mult, angajaţii spun că tocmai din cauza lipsurilor, virusul s-a răspândit şi în rândul lor.

Starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile, pe întreg teritoriul, această decizie urmând să fie luată de Guvern, miercuri, în cadrul unei ședințe extraordinare.

Starea de alertă expiră pe 16 iulie, fapt pentru care Guvernul va decide miercuri, 15 iulie, prelungirea cu alte 30 de zile. Conform decizie CCR, dar și a legii aflate în vigoare, prelungirea stării de alertă se face fără acordul Parlamentului. De asemenea, documentul nu va putea fi modificat de Parlament.

Guvernul nu va adopta alte măsuri de relaxare

Guvernul nu are în vedere alte măsuri de relaxare, susțin surse guvernamentale, din cauza numărului mare de cazuri noi de coronavirus și a evoluției pandemiei. Este însă posibil să fie luate măsuri suplimentare, printre care închiderea teraselor după ora 10 seara.

Parteneri
Gazpacho. Rețetă de supă rece de roșii, din bucătăria spaniolă
Dacă nu mai știi cu ce să te răcorești în zilele toride de vară, îți recomandăm rețeta Gazpacho, o rețetă de supă rece de roșii, din bucătăria spaniolă. Se preparată din legume crude, predominante fiind roșiile.
Catine.ro
Ultimele știri