Antena Căutare

Campania Ajut eu! Trei elevi de liceu din Sibiu, stăpânii roboților. Ei sunt România, ei sunt viitorul

De ziua lor, românii demonstrează că România este o mare familie. Unită şi gata să spună AJUT EU, să împlinească dorinţe şi să schimbe destine. Au simţit asta trei elevi de liceu din Sibiu, care şi-au pus în mâinile românilor cel mai mare vis: să ducă România la cea mai importantă competiţie de robotică din lume.

Sunt sclipitori, optimişti, medaliaţi cu aur la olimpiada geniilor din New York şi gata să schimbe o ţară. Într-un cuvânt, ei sunt de fapt, viitorul.

Ei sunt Herotech. Daniel, Alex şi Codrin. Trei băieţi simpatici, colegi de şcoală şi parteneri în cea mai puternică echipă de robotică de la noi. S-au născut şi s-au făcut mari la Sibiu, în centrul ţării. Ar avea, deci, toate motivele să se creadă buricul pământului.

„Primul meu robot este acest mic robotel galben este unul simplu pur si simpli are un motor de bormasina de la una stricata, doua baterii de 4.5w si e combinat cu piese lego pe care le-am avut prin casa. tot ce face el e doar sa invarta senilele. nu e teleghidata, dar pentru un prim proiect cu scoci si banda adeziva, e un prim pas.” , a povestit Alex.

Asta visează să se întâmple şi anul viitor, în Japonia. Vor să ajungă la World Robbot Summit 2020, să reprezinte România la cea mai importantă competiţie de robotică din lume, şi să demonstreze tuturor că, n-om fi noi buricul pământului, dar nici departe nu suntem. Cei trei băieţi de la Sibiu sunt pregătiţi să demonstreze planetei întregi ce e stare să facă inteligenţa autentică, românească.

Inclusiv pentru ei. Spaţiul în care lucrează a fost obţinut cu greu, şi pe banii părinţilor. Chiria e scumpă, echipamentele pe care lucrează tinerii sunt costisitoare. Dacă n-ar fi bătut părinţii lor pe la uşile marilor companii, pentru sponsorizări, azi Horotech n-ar fi existat. Deşi, toţi cei care îi cunosc sunt convinşi de valoarea lor şi de faptul că învestiţia în astfel de proiecte înseamnă, de fapt, investiţia într-un viitor mai bun pentru noi toţi.

VIDEO/ Cea mai înaltă clădire, luminată în culorile României! Burj Khalifa și Times Square ne-au urat „La mulți ani”... Un român a dus tricolorul în cea mai îndepărtată insulă din Oceanul Pacific, Tonga...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x