Căutare Live

Campania “Copiii nu sunt invizibili!”: Vezi un caz cutremurator, in aceasta seara, la Observator

Luni seara Observator si Antena 3 au tras un semnal de alarma, demarand Campania “Copiii nu sunt invizibili” si prezentand cazurile dramatice ale unor copii care pur si simplu nu exista.

Sute de mii de copii din toata Romania sunt copii nevazuti. Sunt copii care nu au niciun fel de act de identitate, certificat de nastere sau buletin. Si ca atare nu exista; nu pot fi vaccinati, nu pot fi asistati medical decat in cazuri de urgenta, nu pot merge la scoala. In aceasta seara, Observator prezinta un nou caz cutremurator, de aceasta data din Roman, judetul Neamt.

Madalina este, la doar 17 ani, o mama fara acte, cu un copil fara acte. La aceasta varsta, problema ei nu e ca a nascut inainte de majorat, ci ca, printre copiii de peste 14 ani, ea…nu exista. Nu a avut niciodata buletin si nici certificatul de nastere nu mai e de gasit.

Nu are un domiciliu stabil, iar scoala a abandonat-o imediat dupa ce a terminat clasa a sasea. Pe 26 aprilie a venit pe lume micuta Elena. In lipsa buletinului mamei, bebelusul nu are nici macar certificate de constatare a nasterii.

Pentru a da un semnal, daca mai era nevoie, ca solidaritatea este solutia, Observator si Antena 3 vor construi impreuna cu autoritatile locale din Giurgiu o prima locuinta in regim de centru de zi ridicata cu voluntari, jurnalisti, ONG-uri si companii care ofera bunuri si servii gratuit, pentru un scop nobil.

Startul ridicarii acestui centru de zi va fi pe 1 iunie, adica sambata aceasta. E un demers ambitios, la care vor lua parte vedetele Observator si Antena 3, dar, pe parcurs, putem, lua parte cu totii.

Sfântul Ștefan: Peste 400.000 de români își serbează onomastica... PLOAIA SAHARIANA: Romania, acoperita de nisip din Nordul Africii...
Parteneri
Alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață sănătoasă. Ce ar trebui să excluzi din dieta ta
Alimentația este foarte importantă când vine vorba de a avea o viață sănătoasă. Astfel, în ultimii ani, oamenii au devenit tot mai preocupați de preparatele pe care le cumpără și pe care le consumă. Am pregătit pentru tine o listă de alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață lungă și sănătoasă.
Catine.ro
Ultimele știri