Antena Căutare

Campania "Stop joc! E viaţa ta!" le explică elevilor cât de periculos e jocul "Balena Albastră"

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan şi primarul Capitalei, Gabriela Firea, lansează, marţi, la prânz, campania de conştientizare "Stop joc! E viaţa ta!”, în cadrul căreia se întâlnesc cu elevi din Bucureşti pentru a le vorbi despre pericolul la care se expun dacă joacă "Balena Albastră”, anunţă reprezentanţii municipalităţii.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan şi primarul Capitalei, Gabriela Firea, lansează, marţi, la prânz, campania de conştientizare "Stop joc! E viaţa ta!”, în cadrul căreia se întâlnesc cu elevi din Bucureşti pentru a le vorbi despre pericolul la care se expun dacă joacă "Balena Albastră”, anunţă reprezentanţii municipalităţii.

La întâlnirea cu elevii bucureşteni vor participa şi artişti şi sportivi, mai spun reprezentanţii municipalităţii, precizând că lansarea campaniei "Stop joc! E viaţa ta!” va avea loc, marţi, la ora 12.00, la Şcoala 164, din Sectorul 6 al Capitalei.

Duminică, ministrul de Interne, Carmen Dan, a explicat că a discutat cu Gabriela Firea şi au stabilit întâlniri comune cu elevii bucureşteni, pentru a vorbi despre jocul "Balena Albastră".

"Marţi chiar vom avea împreună o întâlnire în şcolile din Bucureşti, vom încerca să explicăm elevilor cât de periculos este acest joc", a declarat ministrul de Interne.

Profesorul de psihologie clinică şi psihoterapie Daniel David de la Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca este de părere că jocul ”Balena Albastră” a fost transformat ”dintr-un fenomen care nu era atât de important într-un fenomen care devine foarte mare” şi că abia acum acesta ”poate să devină un pericol pentru copii şi adolescenţi”. Profesorul spune că ”este vorba şi despre lipsă de educaţie, oamenii nu înţeleg esenţa informaţiei care le este transmisă”.

Daniel David spune că iniţiativa ministrului de Interne şi a primarului Capitalei de a merge în câteva şcoli din Bucureşti pentru a discuta cu elevii despre ”Balena Albastră” ar putea avea efecte nedorite.

”Nu ştiu cum ministrul şi primarul vor şti să abordeze o astfel de temă. E ca şi cum ar merge să vorbească oamenilor despre stilul de viaţă pe care trebuie să îl avem pentru a ne controla tulburările cardio-vasculare. Nu vreau să fiu înţeles greşit, sesizarea este binevenită, dar după sesizare ar fi trebuit să lucreze cu specialişti pentru ca în şcoli să avem o intervenţie specializată”, susţine Daniel David.

David spune că problema jocului este abordată greşit şi atrage atenţia asupra faptului că nu există o legătură directă între cazurile de suicid şi jocul ”Balena Albastră”.

"Balena Albastră” este un joc online lansat în Rusia şi din cauza căruia peste 130 de adolescenţi s-ar fi sinucis.

Jocul le-ar impune celor care îl practică să îndeplinească mai multe provocări, care ar putea ajunge până la a-şi lua viaţa.

Horoscopul zilei de 4 aprilie. Nativii acestei zodii vor avea o zi bună pe toate planurile, dar au și un secret!... Creștinii sărbătoresc Floriile la sfârșitul săptămânii! Ce NU este bine să faci în aceaste zile. Începe de astăzi!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x