Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:00Sacrificiul

Campanie de donare de sânge iniţiată de militarii din Vâlcea

Ofiţeri și cadre medicale de la Centrul de Pregătire pentru Geniu, EOD şi CBRN "Panait Donici" din Râmnic, au donat, marţi, sânge în cadrul unei campanii umanitare, iniţiată de instituţia militară vâlceană pentru a veni în sprijinul pacienţilor din spitalele din judeţ care au nevoie de transfuzii sanguine.

Ofiţeri și cadre medicale de la Centrul de Pregătire pentru Geniu, EOD şi CBRN ''Panait Donici'' din Râmnic, au donat, marţi, sânge în cadrul unei campanii umanitare, iniţiată de instituţia militară vâlceană pentru a veni în sprijinul pacienţilor din spitalele din judeţ care au nevoie de transfuzii sanguine.

"Suntem la a treia acţiune de acest fel pe care o desfăşurăm de la începutul lunii septembrie şi sperăm ca până la sfârşitul anului să ducem peste 50 - 60 de persoane să doneze sânge şi să ajute astfel vâlcenii aflaţi în primejdie. Este şi o modalitate frumoasă să sărbătorim, în avans cu câteva zile, Ziua Armatei Române. Sperăm ca sângele acesta să ajungă la persoane care au nevoie de el", a spus purtătorul de cuvânt al Centrului "Panait Donici", cpt. Alexandru Radu.

În paralel cu iniţiativa militarilor din Râmnicu Vâlcea, Centrul Judeţean de Transfuzii a demarat în această săptămână o campanie pentru sensibilizarea donatorilor şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă.

Acţiunea este organizată împreună cu reprezentanţii din Vâlcea ai Crucii Roşii şi va avea două componente: una de informare şi convingere a cadrelor medicale şi a rudelor pacienţilor internaţi aici să facă acest gest nobil iar cealaltă, de recoltare propriu-zisă de sânge chiar la unitatea sanitară judeţeană.