Antena Căutare

Credincioșii se pregătesc de post. Tradiții și obiceiuri la sărbătoarea de dinainte de postul Crăciunului

Au întins mese bogate şi au chemat ceteraşi la Câşlegii de Toamnă, aşa cum este numită tradiţia din strămoşi. A fost rost de cântec, joc și voie-bună, dar și de preparate tradiționale care nu vor mai fi puse pe masă după 14 noiembrie, când începe postul Nașterii Domnului.

Într-un decor de toamnă blândă, maramureşenii s-au adunat în Cavnic să se pregătească de postul Crăciunului! Au întins mese bogate şi au chemat ceteraşi la Câşlegii de Toamnă, aşa cum este numită tradiţia din strămoşi.

A fost rost de cântec, joc și voie-bună, dar și de preparate tradiționale care nu vor mai fi puse pe masă după 14 noiembrie, când începe postul Nașterii Domnului.

După datină, îmbrăcați în costume populare, localnicii din Cavnic s-au întîlnit la Câşlegi. Sărbătoarea de dinainte de post, când se gustă din toate mâncărurile de dulce intrezise apoi până la masa de Crăciun.

De pe mesele îmbelşugate nu au lipsit plăcintele, clătitele, mămăliga cu brânză dar nici pălinca. După ce bucatele au fost binecuvântate de preot, toată lumea a trecut la masă.

Din 15 noiembrie, credincioşii intră în postul Crăciunului care precede sărbătorile de iarnă

Vești proaste pentru mii de români! Copiii care ar putea să rămână fără jumătate din alocații! Ministrul Muncii a făcut ... Vești senzaționale pentru mii de români! Ei se vor putea pensiona începând de la 45 de ani! Ce condiții trebuie să îndep...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x