Antena Căutare

Programul Prima Casă vine cu modificări majore. Când începe și ce se schimbă în 2019

În 2019, programul "Prima Casă" va aduce noi modificări pentru cei ce-și doresc o locuință. Ministrul Finanțelor a anunțat un plofon de 2 miliarde de lei, dar și reguli noi privind raportul dintre veniturile celor care accesează programul și suprafața casei achiziționate. Concret, "nu îţi iei casă de 500 de metri pătraţi, prima casă, îţi iei o casă pentru familie atât cât poţi…”, spune Eugen Teodorovici.

În 2019, programul "Prima Casă" va aduce noi modificări pentru cei ce-și doresc o locuință. Ministrul Finanțelor a anunțat un plofon de 2 miliarde de lei, dar și reguli noi privind raportul dintre veniturile celor care accesează programul și suprafața casei achiziționate. Concret, "nu îţi iei casă de 500 de metri pătraţi, prima casă, îţi iei o casă pentru familie atât cât poţi…”, spune Eugen Teodorovici.

Ministrul Finanțelor a declarat că "Prima casă" în 2019 va avea "o tentă mai socială".

„Am prins ca plafon cam două miliarde de lei în acest an pentru programul <Prima Casă>, deci el va continua, numai că am spus că discuţiile acestea pe care le-am avut cu cei de la Banca Centrală au fost pentru a-l face mai social, mai îndreptat către zona socială. Probabil că până la final de februarie vom avea forma propusă a fi modificată, dar nu se schimbă aspecte esenţiale. Nu. Finanţarea există, a fost bugetat, programul continuă. Până nu îl modificăm, va continua în aceeaşi parametri. Până la final de februarie o să ieşim, cred, cu o Hotărâre de Guvern”, a explicat Ministrul Eugen Teodorovici.

Ce modificări va avea programul "Prima Casă" în 2019

Modificările aduse programului "Prima Casă" vizează aspecte legate de suprafaţa casei sau de veniturile celor care vor să îl acceseze.

„Mă refer la suprafaţa casei, la persoanele cu venituri mai mici. Este un program social la urma urmei. Nu îţi iei casă de 500 de metri pătraţi, prima casă, îţi iei o casă pentru familie atât cât poţi…”, a adăugat Teodorovici.

Pensii mai mari, pentru acești români! Iată în ce condiții vor primi un ajutor din partea statului... Imagini de groază într-o casă de bătrâni. Obligați să mănânce alimente expirate și să doarmă întrun focar de infecție!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x