Când se deschide Târgul de Crăciun din București. La ce oră se aprind luminițele în Capitală

Primăria Municipiului București dă startul sărbătorilor de iarnă vineri, la Târgul de Crăciun al Bucureștiului, din Piața Constituției, de unde, la ora 19,10 se va aprinde și iluminatul festiv de sărbători.

Startul sărbătorilor de iarnă se dă vineri, 1 decembrie, la Târgul de Crăciun al Bucureștiului, din Piața Constituției, de unde, la ora 19,10 se va aprinde și iluminatul festiv de sărbători.

"De ziua României împodobim Bucureștiul și dăm startul oficial evenimentelor dedicate sărbătorilor de iarnă. În premieră, având în vedere că se intra în Anul Centenar— 100 de ani de la Marea Unire — tema iluminatului de sărbători de anul acesta este inspirată din tradițiile românești. Doresc să îi invit atât pe bucureșteni cât și pe turiștii romani și străini să viziteze Târgul de Crăciun al Bucureștiului, care are loc în Piața Constituției și care a devenit, în ultimii ani, evenimentul central care marchează sărbătorile de iarnă din Capitala României", a declarat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, potrivit unui comunicat de presă remis joi AGERPRES de PMB.

Anul acesta traseul iluminatului festiv însumează peste 33 de kilometri și cuprinde 59 de locații din București.

Tema iluminatului de sărbători este axată pe figurine luminoase inspirate din tradițiile românești: ie, clop, horă, motive tradiționale românești.

Târgul de Crăciun organizat de PMB are loc în perioada 1 — 27 decembrie în Piața Constituției și reunește o zonă gastronomică variată cu produse specific românești, un târg de meșteșuguri și produse tradiționale cu peste 100 de căsuțe, spectacole de muzică și dans din folclorul românesc.

Ediția din acest an va reuni peste 1.000 de artiști, de la coruri prestigioase, orchestre, grupuri de colindători, interpreți de muzică populară, cântăreți folk, până la trupe rock și pop. Târgul poate fi vizitat zilnic între orele 10,00-22,00.

Ultimele știri