Antena Căutare

Minstrul Sănătății a făcut anunțul despre închiderea școlilor! Peste 6.000 de cazuri de îmbolnăvire în rândul copiilor

Școlile au fost redeschise, astăzi, după ce vineri au fost închise, din precauție datorată unui număr mare de cazuri de gripă.

Ultima oră! Peste 6.000 de cazuri de îmbolnăvire la copii până în acest moment! Ministrul Sănătății a făcut anunțul despre închiderea școlilor! Ce decizie a luat Sorina Pintea cu privire la elevii care prezintă simptome de răceală și gripă

Școlile au fost redeschise, astăzi, după ce vineri au fost închise, din precauție datorată unui număr mare de cazuri de gripă.

Cu toate acestea, în această ultimă săptămână de școală din primul semestru, profesorii vor avea obligația să le verifice starea de sănătate a copiilor și să îi trimită acasă pe cei bolnavi. Conform digi24, acest lucru se va întâmpla doar în cazul școlilor în care nu există un dispensar al școlii, doctor sau asistent.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat pentru Digi24 că acolo unde absenteismul e peste 20% într-o clasă sau într-o școală (din cauza gripei), inspectoratele școlare pot lua decizia suspendarii cursurilor pe o perioadă limitată.

Tot aceasta a declarat că: ,,Nu e cazul să creăm o isterie din această chestiune, pentru că gripă a fost întotdeauna în această perioadă a anului. E adevărat că ar fi trebuit cu toții să luăm măsuri din timp. Puteam, de exemplu, să ne vaccinăm încă din luna noiembrie”.
Conform altor mărturisiri ale Ministrei Sănătății, cu privire la declararea unei epidemii de gripă, aceasta a mărturisit că marți se va stabili dacă va fi sau nu epidemie de gripă.

Când nu se fac nunți în 2019. Zilele în care sunt interzise cununiile religioase... STB se pregătește de grevă în București! Angajații cer salarii majorate. Primul protest are loc astăzi, de la ora 11...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x