Lovitură pentru bucureșteni! Probleme mari la Metrorex! Când se va deschide metroul din Drumul Taberei

Metrorex estimează pierderi de 102,8 milioane lei în acest an, potrivit unui proiect de Hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli rectificat pe anul 2019, context în care deschiderea metroului în Drumul Taberei va mai dura.

Aceste pierderi ale Metrorex sunt de trei ori mai mici faţă de cât arăta proiecţia iniţială de buget, când compania estima un rezultat negativ de 304,7 milioane lei.

Metrorex a avut anul trecut pierderi de aproape 194 milioane lei.

Compania estimează totodată venituri totale de 923,95 milioane lei în acest an, comparativ cu 1,991 miliarde lei, cât îşi bugetase în proiectul de buget de la începutul anului.

Compania şi-a planificat cheltuieli cu investiţiile în sumă de 504,79 milioane lei. În proiectul iniţial privind bugetul de venituri şi cheltuieli erau prevăzute cheltuieli cu investiţiile de 1,051 miliarde lei.

De asemenea, Magistrala 5 Eroilor-Drumul Taberei va fi pusă în funcţiune abia în iunie 2020. Acelaşi termen de punere în funcţiune a fost avansat şi de premierul Ludovic Orban la sfârşitul lunii noiembrie.

„Faţă de bugetul de venituri şi cheltuieli aprobat, veniturile totale rectificate prezintă o reducere cu 53,60%, cheltuielile sunt reduse cu 55,28% pierderea brută fiind redusă cu 66,26%. Rectificarea, prin reducerea veniturilor totale este cauzată de nepunerea în funcţiune a obiectivului de investiţii Magistrala V. Cheltuielile de natură salarială, câştigul mediu lunar pe salariat prezintă diminuări ca urmare a reducerii numărului de personal, din cauza decalării termenului de punere în funcţiune a Magistralei V ( iunie 2020)”, arată nota de fundamentare consultată de News.ro.

Numărul de personal prognozat la finele anului este de 4.914 angajaţi, faţă de 5.861 salariaţi, cât arăta planul iniţial în proiectul de venituri şi cheltuieli.

Sursa : news.ro

5 dintre cele mai stilate ținute ale Prințesei Diana. Ce rochii au impresionat
Unele dintre cele mai stilate ținute ale Prințesei Diana continuă să impresioneze, la zeci de...
Horoscopul zilei de 28 septembrie 2021. Scorpionii au probleme în cuplu. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 28 septembrie 2021 aduce multe schimbări în viața nativilor din zodia...
Parteneri
Brioșe cu dovleac. Desert de toamnă aromat și colorat
Pentru porția de desert dintr-un weekend petrecut cu cei dragi, îți oferim o minunată rețetă de brioșe cu dovleac. Este un desert de toamnă aromat și colorat, perfect pentru zilele de toamnă ruginie.
Catine.ro
Ultimele știri