Antena Căutare

A fost stabilit! Când vor avea loc examenele la Medicină şi Farmacie din România! Cum se vor da

Examenele de admitere la Universităţile de Medicină şi Farmacie din România vor fi date pe 26 iulie, după ce înscrierile se vor face online. 

A fost stabilit! Când vor avea loc examenele la Medicină şi Farmacie din România! Cum se vor da
A fost stabilit! Când vor avea loc examenele la Medicină şi Farmacie din România! Cum se vor da | profimediaimages.ro

Examenul de admitere se va face prin metoda tradiţională, în data de 26 iulie 2020, „cu respectarea cu stricteţe a măsurilor de distanţare fizică şi de protecţie a candidaţilor", a anunţat, vineri, Univesitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi.

Dacă examenul de admitere va avea loc în aceeaşi zi şi în acelaşi mod pentru toate universităţile de acest fel din ţară, modul în care studenţii vor da examenele pentru semestrul II rămâne la decizia fiecărei instituţii în parte, acestea putând fi online sau onsite.

Asociaţia Universităţilor de Medicină şi Farmacie din România a propus „să se elimine bariera dintre ciclul clinic şi preclinic (la sfârşitul anului III de studiu) şi să se poată promova în anul următor cu maxim 15 credite restante (propunerea este valabilă doar pentru acest an universitar 2019-2020)" , potrivit Mediafax.

Cum se va da examenul de licență, la UMF Iași

O decizie a fost luată şi în ceea ce priveşte examenul de licenţă. „Acesta se va desfăşura online sau faţă în faţă, dacă situaţia epidemiologică o va permite în septembrie 2020", a mai anunţat UMF Iaşi.

Pentru a-i ajuta pe studenţii în an terminal, termenul de depunere al lucrărilor de licenţă s-a prelungit până în data de 15 iulie.

„Se acordă posibilitatea redactării lucrării de licenţă de tip analiză sistematică pentru studenţii din anul VI de la Facultatea de Medicină şi Medicină Dentară sau anul V la Facultatea de Farmacie, care nu pot efectua lucrările experimentale/clinice din cauza măsurilor epidemiologice luate la nivelul spitalelor. În această situaţie, titlul lucrării de diplomă poate fi modificat.", se mai arată în comunicatul UMF Iaşi semnat de toţi rectorii Universităţilor de Medicină şi Farmacie din ţară.

Ca la noi, la nimeni! Amendă de 2.000 de lei pentru că a ieșit pe stradă să prindă porcul fără să aibă declarație: &quo... Medicamentul împotriva coronavirusului a ajuns în România! Cine va beneficia de el. „Va fi administrat timp de zece zile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x